DNA ANALIZA POTVRDILA

Posmrtni ostaci pripadaju Antoniji Bilić

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Posmrtni ostaci mlađe djevojke, koje su prije dva dana, uz cestu na ugibalištu za kamionu u selu Fulaj u blizini Modruša pronašli Milan Rendulić i Veljko Dadasović nedvojbeno pripadaju Antoniji Bilić pokazala je DNA analiza Zavoda za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Na taj način okončana je jednoipogodišnja potraga za 17-godišnjom Drnišankom za čiju je smrt zbog svirepa ubojstva na 40 godina zatvora osuđen vozač kamiona Dragan Paravinja.

Područje na kojem je tijelo pronađeno policija je dvaput pretresala. Prvi put samo pet dana nakon Antonijina nestanka, a drugi put u studenom prošle godine, ali u oba slučaja unatoč tome što je s njima bio i pas, belgijski ovčar nije pronađeno ništa.

 

Kamion strave

Prema rekonsturkciji događaja koje je prezenzirano na suđenju Paravinji on je upravljajući kamionom marke MAN i dolaskom na raskrižje cesta kod mosta na rijeci Čikoli 7. lipnja u 10 sati ugledao je na suprotnoj strani ceste u smjeru Splita Antoniju Bilić koja je stopirala. Kroz prozor ju je upitao hoće li s njim u Zagreb, a ona mu je odgovorila da ide u smjeru Splita. Paravinja se okrenuo tegljačem na cesti i stao kako bi je povezao. Kada je Antonija Bilić sjela s njim u kabinu tegljača na mjesto suvozača, on joj se u vožnji u smjeru Splita počeo nabacivati.

Tada se na neutvrđenom mjestu zaustavio i izašao iz tegljača. Krenuo je prema vratima suvozača s namjerom da s njom ostvari spolni odnos, otvorio je vrata i ušao u kabinu. Antonija, shvativši njegovu namjeru, prešla je na sjedalo vozača i pokušala otvoriti vrata kako bi pobjegla, a kako nije uspjela, nogama ga je odgurivala od sebe, opirala se, pitala ga tko je i pokušavala proći pored njega. Paravinja ju je s ciljem da je usmrti i na taj način onemogući otkrivanje tog kaznenog djela uhvatio rukama oko vrata i stiskao sve dok nije osjetio da je prestala s otporom i da je mrtva. Zatim je njezino tijelo stavio na ležaj i odvezao se da bi tijelo skrio.

Zbog toga je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio danas da će policija provjeriti je li bilo propusta u potrazi za ubijenom djevojkom.

Jedan od ključnih tragova potrage za Antonijom Bilić bio je signal njezina mobitela zabilježen u Modrušu te telefonski poziv oca Dragana Paravinje 7. lipnja, baš u vrijeme koje, uz druge nedvojbeno utvrđene činjenice, omogućava da se utvrdi mjesto i vrijeme kada je i gdje je Paravinja mogao činiti ili prikrivati već učinjene kriminalne radnje nad mladom Drnišankom.

Analizom svih podataka, posebice dokaza o kretanju Paravinjina kamiona od Drniša do Ogulina i natrag do Splita, utvrđeno je da je vozio autocestom A1- Dalmatinom, stao nakon tunela Male Kapele na odmorištu Modrušu 20 minuta, što se sve rekonstruiralo preko nadzornih kamera i zapisa tahometra.

Zatim je kamionom nešto prije 16 sati sišao s autoceste, što je snimljeno nadzornim kamerama. Došao je u ogulinsku tvornicu “Semmelrock” na utovar, gdje je ostao pola sata. U tih pola sata utovara u 16 sati i tri minute maknuo je tahograf, a u 16 sati i 37 minuta izišao je iz tvornice.

Poznato je također da se vraćao prema Splitu, no ne odmah. Kamere su zabilježile povratak na autocestu koja je u neposrednoj blizini “Semmelrocka” tek u 17 sati i 39 minuta.

U 17 sati i 22 minute Dragana Paravinju zvao je na mobitel njegov otac, a poziv je samim uspostavljanjem veze zabilježen na jednom repetitoru kod Modruša.

Analizom podataka utvrđeno je da je bio na području udaljenom 15 minuta vožnje od autoceste. Kad se oduzme i dodatnih 15 minuta potrebnih za povratak na autocestu, ostaje pola sata vremena, čime je ograničeno područje na kojem je fizički mogao biti između 17 sati i 22 minute, kad ga je otac zvao, i 17 sati i 39 minuta, kad je ušao na autocestu, a to je područje kod Modruša gdje su pronađeni Antonijini ostaci.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar