Predizborni trik ili ne – povećanje popusta za komunalnu naknadu na 50 posto

Iako je jučerašnji kolegij gradonačelnika, očigledno, imao konotaciju laganog predizbornog ugođaja, gradske vlasti odlučile su se na još jedan, hvalevrijedan potez. Naime, zbog dobrog punjenja gradske blagajne, gradonačelnik Vrančić rekao je kako će umjesto dosadašnjih 25 posto popusta na plaćanje komunalne naknade za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, isti popust biti povećan na 50 posto.

Tu bi odluku kroz narednih tjedan dana trebalo potvrditi i Gradsko vijeće, čime bi se obuhvatilo i do sada zaprimljeni zahtjevi, kojih u ovom trenu ima 750, saznajemo u Gradu Zadru.

Na konkretnom primjeru kuće od prosječnih 120 kvadrata, komunalna naknada bi tako iznosila oko 10.000 kuna, dok bi za kuće od 350 kvadrata ista iznosila oko 40.000 kuna.

Ovo sniženje prihvatljivo je za sve. Odjel za legalizaciju je kadrovski pojačan, primili smo četiri osoba a primit ćemo još i tri pravnika. Svi oni rade prekovremeno, što im je i plaćeno. Ako bude potrebno, kadrovski ćemo pojačati odjel da bi svi zahtjevi bili odrađeni u najkraćim rokovima, rekao je na svom kolegiju gradonačelnik Vrančić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...