Preko krova pobjegao iz zadarskog zatvora

Jedan od zatvorenika pobjegao je u petak iz zadarskog zatvora. Za filmski bijeg koji se, po svemu sudeći, dogodio sredinom poslijepodneva kada zatvorenici izlaze na redovitu “šetnju na svježem zraku” unutar kruga zatvora uprava zatvora je saznala tek navečer, nešto prije 20 sati, piše Zadarski list.

 

Policajci opkolili sud, ali prekasno

– Dotrčao je najprije jedan, pa još dva pravosudna policajca. Pitali su nas jesmo li vidjeli nižeg crnokosog muškarca. Rekli su da je pobjegao iz zatvora i da ga traže, kazao nam je N. D. (28) iz Zadra koji je u petak oko 19.30 sati u petak pio kavu s prijateljima u kafiću nasuprot zadarskog suda koji zgradu dijeli sa zatvorom.

– Vidjeli smo poslije da su po tri, četiri policajca na svakom uglu suda. Gledali su gore i rekli da im je vjerojatno pobjegao na krov i da će ga, ako je tako, lako pronaći.

Vijest je samo potvrdio upravitelj zadarskog zatvora Denis Skitarelić, no ni on niti bilo tko iz policije bijeg nam nisu htjeli komentirati već su nas uputili na Središnji ured Ministarstva pravosuđa, odnosno njihovu Upravu za zatvorski sustav.

 

Spustio se niz oluka?

Ovaj pomalo filmski bijeg sa sobom je nosio i puno rizika po život bjegunca, no budući da mu policija još uvijek nije ušla u trag, čini se da je ipak živ i zdrav. On je, naime, pobjegao ni manje ni više nego preko krova zgrade zatvora, s južne strane, i to tako da je uklonio zaštitnu mrežu te se na ulicu spustio niz oluk. “Doskočio” je ravno pred kuhinju obližnjeg restorana i – udaljio se u nepoznatom pravcu.

Policija je uskoro nakon neuspješne potrage napravila i nadzor kojim je utvrđeno kako je službenik pravosudne policije, koji je nadzirao zatvorenike prilikom redovnog boravka na svježem zraku, napravio propust. Zbog toga je i odmah suspendiran i protiv njega je pokrenut stegovni postupak. Upravitelj zatvora izdao je nalog za raspisivanjem tjeralice za istražnim zatvorenikom.

U zadarskom zatvoru dosad nisu imali zabilježen slučaj bijega.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...