Premijeru i ministrima Spaladium Arena nezanimljiva: Pozvani, a nisu došli

Premijer Zoran Milanović i četvorica ministara, uključujući i potpredsjednike Vlade Radimira Čačića i Branka Grčića, pozive na današnju tematsku sjednicu splitskog Gradskog vijeća o Spaladium Areni su dobili, ali nisu došli. Premda su se SDP-ovci požalili kako njihove iz Vlade nisu zvali, predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić jutros se razmahala dostavnicama. “Evo ih, ne mogu reći da nisu znali”, pobjedonosno je izvijestila Bečić.

 

Nesporazum?

“Mora da je u pitanju nesporazum. Evo ja ću nazvati profesora Grčića pa ću mu reći”, pokušao se iz neugodne situacije izvući Ivo Baldasar, šef Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću, koji se jutros požalio kako mu je Grčić kazao da poziv nije dobio pa je zaprašio na sastanak u Cipar.

Rasprava o problemu Spaladium Centra prolazi tako bez predstavnika Vlade, koja uredno plaća svoju mjesečnu obavezu od 1,8 milijuna kuna Gradu Splitu. Čudi čemu nezainteresiranost vladajućih, kada se zna da se neugodna situacija bez njih nikako ne može razriješiti.

 

Propast Konstruktora

Problem usložava nezavidna situacija u kojoj se našao Konstruktor. Vijećnici su izrazili zabrinutost da će se zbog propasti Žderićeve firme troškovi još povećati. Sanja Bilač iz HDZ-a smatra da Grad nije iskoristio garancije tvrtki, premda je mogao, i to zbog poslovne povezanosti s gradonačelnikom Kerumom. Svi se slažu da je problem na dnevni red došao prekasno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...