“Prijateljice” oduševile Zadrane

Ružno vrijeme nije omelo Zadrane da se okupe u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar i pogledaju predstavu Gradskog kazališta Doma kulture Sisak pod nazivom „Prijatelji(ce)“.

Predstava je nastala prema tekstu talijanskog pisca Maria Frattija, a kazališne daske pretvorene su u dnevni boravak suvremenog New Yorka na kojima su igrali Goran Grgić, Nada Abrus, Igor Golub i Dunja Sepčić.

Predstava “Prijetelji(ce)”  je gorka i slatka priča o mogućoj ljubavi, koja biva uništena materijalizom i ne baš dobrom intervencijom bliskih prijatelja. Glavni je lik uspješan i bogat pisac, čiji roman je rasprodan u dva milijuna primjeraka, a on je smrtno je zaljubljen u ženu s kojom se sudario na ulici. Žena u pitanju je bogatija od njega i pred razvodom, što zvuči kao idealna prilika, ali ne da njih dvoje pronađu sreću već za njihove prijatelje sa skrivenim namjerama. Tekst je napisan 1990. a do sada je izveden u osamnaest zemalja.

Poznata glumačka ekipa, još jednom je pokazala zašto su baš oni na zvjezdanom putu kazališnih dasaka, a zadarske ljubitelje kazališnih predstava nasmijali su i do suza.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...