Priznao pokušaj silovanja pa pušten na slobodu

Tridesettrogodišnja Vinkovčanka i njezin zaručnik žive u strahu otkako je na slobodu pušten devetnaestogodišnji mladić iz Ivankova koji ju je u noći na nedjelju pokušao silovati.

To se dogodilo oko dva sata u noći u perifernom naselju kada je zaručnica išla prema kući svoga oca. Taj dio naselja slabo je osvijetljen i odjednom je taj tip iskočio iz mraka, odvukao je na stranu i prisiljavao na spolni odnos. Ona se branila i ogrebala ga po vratu, pa nije uspio ostvariti svoju nakanu. Prijavili smo policiji slučaj i u ponedjeljak je bila pozvana na prepoznavanje. Među četiri osobe prepoznala je manijaka između ostalog i po ogrebotini na vratu. Koliko znamo, uzeli su mu DNK i priznao je što je učinio, ali ga odvjetništvo ipak nije optužilo. Nije mi jasno kako su ga mogli pustiti. Valjda da opet pokuša ono što nije uspio. To je bolest i on se možda ne može suzdržati zbog toga jer je poriv jači, a oni ga puštaju neka dalje šeta iako može i dijete napasti. Doznao sam da je taj mladić sin policajca i da radi u jednom trgovačkom lancu’, kaže ogorčeni Vinkovčanin, dodajući kako je zaručnica pozvana u Županijsko državno odvjetništvo 30. studenog kako bi dala iskaz.

Tvrdi da je doznao kako je mladić priznao da je pokušao silovati 33-godišnjakinju. Županijski državni odvjetnik Božidar Piljić nije mogao puno toga reći jer je postupak tek počeo, no potvrdio je da je osumnjičenik pušten.

‘Obavili smo sve što u takvim slučajevima radimo. Ispitali smo ga i određena mu je mjera opreza, što znači da se ne smije približavati žrtvi. Oštećena osoba sljedećeg će tjedna dati iskaz’, kratko je rekao Božidar Piljić.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Luka Barunčić potvrdio je za Večernji list da je policija u ponedjeljak dovršila kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom te da je istog dana navečer predan pritvorskom nadzorniku. Barunčić nije mogao reći jesu li točne informacije da je 19-godišnjak policiji priznao što je učinio.

‘Kada je predan pritvorskom nadzorniku, dalje je u nadležnosti Županijskog državnog odvjetništva’, objasnio je Barunčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...