PU zadarska reagirala na netočne navode u medijima

Policijska uprava zadarska u svom redovitom komuniciranju s medijima, jutros je osim izvješća o aktivnostima, objavila i reagiranje na netočne informacije u medijima.

Reagiranje prenosimo u cijelosti.

Jučer u poslijepodnevnim satima u velikom broju medija pojavile su se netočne informacije i interpretacije događaja kod kojeg su policijski službenici Policijske uprave zadarske pružili pomoć službeniku Općinskog suda u Zadru.

Na temelju ovih netočnih informacija u medijima se stvara slika o dvojbenom postupanju policije čime se javnost dovodi u zabludu, radi čega želimo istaknuti i ponoviti neke činjenice.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske jučer su na temelju zakonitog zahtjeva Općinskog suda u Zadru pružili pomoć službeniku suda u provođenju sudskog postupka. Tijekom postupanja grupa građana odbila je zapovijed policijskih službenika i ometala sudski postupak pružanjem pasivnog otpora, radi čega je u prostorije policije privedena 21 osoba. Protiv svih privedenih Prekršajnom sudu u Zadru podnijeti su optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a nakon prekršajnog istraživanja svi su pušteni iz službenih prostorija.

Elis Žodan
glasnogovornik

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...