Puno priča i obećanja, malo konkretnih djela

U aktualnom satu Gradskog vijeća, održanom jutros, najviše se vremena posvetilo debati oko aktualnog problema s bazenom u sportskom centru Višnjik. Sukladno tome, došlo je do otvaranja još podosta neriješenih pitanja i projekata o kojima se konstantno priča, a niti jedan dosada nije u potpunosti realiziran.

Željko Mikin govorio je o upitima vezanim za nedavno završenoj sanaciji bazena na Višnjiku koja je potrajala poprilično neočekivano dugo.

Građani su me pitali da li je točno da je pred zadnje lokalne izbore došao nalog od strane vlasti da se ubrza završetak bazena, pa je cijena toga bio loše odrađen posao i posljedica- napuknuće pločica?, kazao je Mikin zatraživši službeni pismeni odgovor.

Vrančićev je u svom ažurnom odgovoru kazao da je izvedba bazena bila u skladu sa zahtjevima, bez požurivanja u političke svrhe, a popravak koji je nedavno završen protekao je uspješno te je pitanje garantnog roka pokrenuto automatski.

I Omerka Sarić Frantini dotakla se teme bazena na Višnjiku, a uz to i pročišćivača na Smiljevcu. Njen je upit usmjeren na financijske troškove glede spomenutih projekata:

Platili smo na tim projektima i nadzor. Kako se zaštitit od nebrige i neodgovornosti nekih ljudi? Prosipamo novac! 2013. nam dolazi 2,1 milijuna eura obveznica na naplatu za Višnjik kod Erste banke. Koliko smo potrošili, a koliko platili za dvoranu?

Gradonačelnikov odgovor:

Vlada je dala ukupno 100 milijuna kuna za završetak dvorane. Vlada se obvezala da će u obrocima svake godine isplaćivati po jedan dio Zadru, a ove godine bilo je to 11 milijuna kuna. Kompletna cijena troškova dvorane iznosila je 230 milijuna kuna, i najbolja je, najljepša i najjeftinija u Hrvatskoj.

Na ovoj je Gradskoj sjednici sportsko pitanje očigledno bilo vrlo popularno, a to niti ne čudi budući da su Zadarske dvorane očigledno u vrlo potrošenom i lošem stanju, počevši od one relativno nove na Višnjiku.

Sabina Glasovac istaknula je pritužbe od strane djevojčica koje treniraju u zatvorenom plivalištu, kako je voda hladna.

Kad će se prestati s praksom da djeca rekreativno plivaju ili su prisiljena trenirati u uvjetima koji nisu ljudski? Proteklih dana imamo pritužbe djevojčica juniorske reprezentacije, plivaju u hladnoj vodi u bazenu na Višnjiku, upitala je Glasovac

Iako poprilično površan, odgovor je dobila od Radovana Dunatova koji je kazao kako je srednja temperatura bazena prosječnih 25 stupnjeva te da nije bilo problema. Dodao je kako je navodno bila obavijest o mogućem početnom pothlađenju bazena, te je obećao da će se taj problem uskoro riješiti i temperatura izbalansirati.

Gradsko vijeće Zadra pokrenulo je brojne projekte, neki su dovršeni, neki u procesu, a neki nisu niti startali. Puno se priča, malo se toga i napravi u konačnici. No, realno, s obzirom na spomenute probleme, možda je i bolje da neke stvari ostanu netaknute nego li da se površno i traljavo naprave kako bi se netko okoristio financijski ili propagandno u svoje osobne ili političke svrhe. Kako god da bilo, zasigurno roditelje djece koja treniraju u hladnoj vodi bazena, nije briga tko je stoji iza svega, već žele da njihova djeca imaju humane i prirodne uvjete.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...