Rekonstrukcija ceste D-306 od Virskog mosta do centra Vira

Ovih su dana započeli radovi na rekonstrukciji i proširenju dionice ceste D-306 od mosta do centra Vira (samoposluge “Sonik”). Radovi se izvode iz pravca centra Vira prema Virskom mostu, budući da se na preostalom dijelu dionice još uvijek izvode radovi na postavljanju kanalizacijske mreže. Navedena dionica državne ceste rekonstruirati će se u duljini od 4,3 km uz izradu nogostupa s obje strane ceste. Ukupna širina koridora bit će 12 metara.
Uz novu prometnicu Hrvatska elektroprivreda će izvršti zamjenu postojećeg glavnog elektroopskrbnog voda, kao i njegovo pojačanje. Ovim će se zahvatom poboljšati elektropskrba Vira, što će biti od posebnog značaja u ljetnim mjesecima kada, prema nekim procjenama, Vir troši struje koliko i grad Zadar bez prigradskih naselja.
Obnovljena i proširena prometnica dobit će i novu javnu rasvjetu. U planu je postavljanje 142 rasvjetna stupa visine osam metara s konzolom od 1,5 metara, na čijem kraju se nalazi lampa s ugrađenim štednim tajmerom. Izvođač ovog dijela radova je komunalno poduzeće “Vir održavanje”, koje već vrši postavljanje električnog kabela za ovu svrhu. Trasa javne rasvjete postavlja se sa sjeverne strane Virskog puta. Ukupna vrijednost izgradnje javne rasvjete, prema projektanskom troškovniku, iznosi 2.371.730,00 kuna bez PDV-a.
Od idućeg tjedna pozivat će se vlasnici zemljišta uz cestu D306 u prostorije Općine Vir gdje će im se ponuditi pismena nagodba za proširenje koridora. Nagodbe će se potpisivati uz prisustvo javnog bilježnika. Potrebno je naglasiti kako je izrađen elaborat izvlaštenja, a pri otkupu zemljišta vrijednost istog izvršit će se vještačenjem poljoprivrednog i građevinskog vještaka.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...