Benkovac

Sastanak glavne skupine za izradu ravojnog plana turizma

U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac sastala se radna skupina za izradu Glavnog plana razvoja Zadarske županije 2013. – 2023. godine, prostorno razvojne cjeline Ravni kotari, Bukovica i ličko-pounski prostor. Sastanku radne skupine nazočili su predstavnici turističkog, javnog i privatnog sektora s područja Gračaca, Ravnih kotara i Bukovice.

Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije povjerili su Razvojnoj agenciji Zadarske županije i Sveučilištu u Zadru izradu Glavnog plana razvoja turizma Zadarske županije 2013. – 2023. Tijekom sastanka izloženi su problemi i razvojna ograničenja vezani uz razvoj turizma na tim područjima.

Turistički djelatnici vide prednosti prvenstveno u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji i razvoju ruralnog turizma, gastroponudi, bogatoj, ali još uvijek nedovoljno valoriziranoj kulturno-povijesnoj baštini te posebno krškim fenomenima koji čine prepoznatljivima područje Bukovice i Ličkog Pounja.

Izneseni pregled aktualnog stanja u turističkom sektoru za područje Ravnih kotara, Bukovice i Ličkog Pounja stručnjaci iz Razvojne agencije Zadarske županije i Sveučilišta u Zadru – odjela za turizam zajednički će analizirati te zaključke o aktualnom stanju i preporukama za daljnji razvoj integrirati u strateški dokument “Glavni plan razvoja turizma Zadarske županije 2013. – 2023.”.

Radni skupinu modulirali su mdr. sc. Mili Razović, sa Sveučilišta u Zadru, Josip Matassi, iz Razvojne agencije Zadarske županije, te Andrea Sorić i Krešimir Žnidar iz tvrtke Prizma Cpi iz Zagreba.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar