Sastanak glavne skupine za izradu ravojnog plana turizma

U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac sastala se radna skupina za izradu Glavnog plana razvoja Zadarske županije 2013. – 2023. godine, prostorno razvojne cjeline Ravni kotari, Bukovica i ličko-pounski prostor. Sastanku radne skupine nazočili su predstavnici turističkog, javnog i privatnog sektora s područja Gračaca, Ravnih kotara i Bukovice.

Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije povjerili su Razvojnoj agenciji Zadarske županije i Sveučilištu u Zadru izradu Glavnog plana razvoja turizma Zadarske županije 2013. – 2023. Tijekom sastanka izloženi su problemi i razvojna ograničenja vezani uz razvoj turizma na tim područjima.

Turistički djelatnici vide prednosti prvenstveno u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji i razvoju ruralnog turizma, gastroponudi, bogatoj, ali još uvijek nedovoljno valoriziranoj kulturno-povijesnoj baštini te posebno krškim fenomenima koji čine prepoznatljivima područje Bukovice i Ličkog Pounja.

Izneseni pregled aktualnog stanja u turističkom sektoru za područje Ravnih kotara, Bukovice i Ličkog Pounja stručnjaci iz Razvojne agencije Zadarske županije i Sveučilišta u Zadru – odjela za turizam zajednički će analizirati te zaključke o aktualnom stanju i preporukama za daljnji razvoj integrirati u strateški dokument “Glavni plan razvoja turizma Zadarske županije 2013. – 2023.”.

Radni skupinu modulirali su mdr. sc. Mili Razović, sa Sveučilišta u Zadru, Josip Matassi, iz Razvojne agencije Zadarske županije, te Andrea Sorić i Krešimir Žnidar iz tvrtke Prizma Cpi iz Zagreba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...