Stat će vlakovi, HŽ nema novaca da plati gorivo!?

Ina je zaprijetila HŽ Cargu i HŽ Putničkom prijevozu obustavom isporuke nafte zbog dugova koje te državne tvrtke imaju prema toj naftnoj kompaniji. Ako se prijetnje obistine, stat će većina vlakova HŽ-a jer neće imati pogonskog goriva, piše Večernji list.

Samo manji dio vlakova iz HŽ-ove flote je, naime, na elektromotorni pogon.

Ina je zatražila od Carga i Putničkog prijevoza da počnu avansno plaćati gorivo koje im ta kompanija isporučuje, a rok je kraj današnjeg radnog dana. Ako Cargo i Putnički prijevoz ne uplate traženi novac, Ina će prestati s isporukon nafte od 15. studenoga. No u željezničkim tvrtkama zahtjev su odbili jer imaju velikih problema s likvidnošću pa jednostavno nemaju novca odnosno gotovine za plaćanje unaprijed.

Ina je zatražila avansno plaćanje nafte jer joj Cargo i Putnički prijevoz već više od šest mjeseci nisu platili ni kune za isporučenu naftu. Ukupna dospjela dugovanje Carga i Putničkog prijevoza prema Ini s jučerašnjim datumom iznose 153 milijuna kuna, a s nedospjelim potraživanjima taj se iznos povećava na 193 milijuna kuna.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...