“Stop nasilju nad vozačima”

Između 7 i 30 i 8 sati vozači Liburnije upriličili su mali prosvjed te blokadu prometa. Razlog tom pothvatu je nedavni napad na jednog od njihovih kolega koji je brutalno pretučen od strane huligana.

– Ispričavamo se građanima koji su čekali pola sata zbog našeg prosvjeda, ali ovo je prevršilo svaku mjeru i morali smo uputiti apel prema Upravi, gradu i policiji, rekao je Samir Milat, glavni povjerenik SSSH podružnice Liburnija.

Pravni zastupnik SSSH, Vedran Uranija, istaknuo je kako je poruka ovog prosvjeda bila “Stop nasilju nad vozačima”.

Glavi zahtjev koji su ovim putem vozači uputili odgovornima je poboljšanje njihove sigurnosti. Smatraju da bi se autobusi mogli osigurati s nadzornim kamerama, zatim da vozači budu zatvoreni u svojim kabinama te učestaliju policijsku kontrolu u civilu.

– Prije tri dana je bio grub nasrtaj na vozača od strane huligana. Poruka prosvjeda i blokade je da se mora zaustaviti nasilje nad vozačima. Svakih nekoliko tjedana ili mjeseci se događaju takvi slučajevi. Divljaštvo se s nogometnih stadiona prenosi na autobuse i to Hrvatska ne smije dopustiti. Ukoliko se ovo ponovi blokada će biti jednodnevna ili višednevna. Šaljemo apel Upravi da osigura bolje radne uvjete i veću sigurnost, od MUP-a tražimo da šalje policajce u civilu da osiguravaju sigurnost vozača, a od pravosuđa tražimo da rigorozno kažnjava huligana, bili oni maloljetnici ili odrasli ljudi, kako se ovo ne bi ponovilo, kazao je Uranija.

Iako je Edvin Šimunov, direktor Liburnije izjavio kako je stanje po ovom pitanju na zadarskom području puno bolje nego drugdje, sindikalisti i vozači se ne slažu. Prema njihovim riječima vozači svakodnevno trpe zlostavljanje, najviše verbalno.

– Izjava gospodina Šimunova nije točna. Ovdje je gore nego u drugim sredinama. Uostalom, danas je bio pozvan da nam se pridruži, pa nije došao, rekao je Vedran Uranija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...