Sud: Deložacija Vukićevih je uspjela, ali Tina Vukić ima pravo na potkrovlje kuće dok ne završi suđenje!

Drama obitelji Vukić nije niti blizu kraja. Naime, nakon što su jučer počeli iseljavati njihove stvari, deložacija je prekinuta jer je navodno nelegalna.

Ovršitelj je, kako javlja Zadarski list, napravio proceduralne propuste potrebne za deložaciju pa tako s njim nije došao bravar, a nije osigurao niti prijevoz i smještaj za stvari obitelji Vukić koje su iznesene iz kuće. Vukići su tako poslijepodne vraćeni u svoj dom, a ovršitelj će dobiti novu priliku za deložaciju. No, zadarski sud smatra deložaciju uspješnom.

Naime, u odgovoru koji su poslali Zadarskom listu, stoji kako je u tijeku parnični postupak tužiteljice Tine Vukić Karađole protiv tuženika Boškarija gradnje d.o.o. (novog vlasnika kuće) radi proglašenja ovrhe nedopuštenom, slijedom čega je u predmetnom ovršnom postupku rješenjem od 20. listopada 2010. godine ovrha odgođena u pogledu potkrovlja obiteljske kuće, a do okončanja parničnoga postupka.

Zaključno, danas je predmetna nekretnina, odnosno podrum, prizemlje i kat obiteljske kuće predana u posjed ovrhovoditelju u posjed, a ulazna vrata i stubište u suposjed, zajedno s Tinom Vukić Karađole, koja je u posjedu potkrovlja obiteljske kuće, stoji u odgovoru kojega potpisuje Katarina Zdunić, glasnogovornica Općinskog suda u Zadru.

Također u dopisu stoji kako je ovrhovoditelj Boškarija gradnja kuću stekao kupnjom na drugom dražbenom ročištu provedenom dana 17. srpnja 2008. godine, no Tina Vukić jučer je ispred kuće tvrdila kako je kuća prodana na četvrtoj dražbi što se ne smije po zakonu. Dodala je i da ima dokumente koji to potkrepljuju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...