Tableti ispred prijenosnika

Isporuke tableta u Sjevernoj Americi na putu su da u četvrtom kvartalu po prvi put premaše isporuke prijenosnih računala.

Prema procjenama analitičara NPD DisplaySearcha, glavni poticaj rastu isporuka tableta bit će jeftiniji modeli poput Googleovog Nexusa 7, koji se u SAD-u prodaje za 199 dolara, no veliki utjecaj će imati i nedavno predstavljen iPad Mini. Ukupno se očekuje kako će tokom četvrtog kvartala biti isporučeno 21,5 milijuna tableta, odnosno znatno više od 14,6 milijuna prijenosnih računala, koliko se očekuje da će biti isporučeno u istom razdoblju.

Također se najavljuje kako bi tokom 2013. isporuke tableta u SAD-u po prvi put trebale premašiti isporuke prijenosnih računala na godišnjoj razini. Odnosno, procjenjuje se kako će tokom cijele sljedeće godine biti isporučeno oko 80 milijuna tableta, dok su isporuke prijenosnika procijenjene na 63,8 milijuna komada.

Na svjetskoj razini DisplaySearch ne očekuje se da će isporuke tableta prestići prijenosnike do 2015., kada se očekuje isporuka oko 275,9 milijuna tableta, naspram 270 milijuna prijenosnika. No Digitimes Research je u svojem istraživanju naveo kako očekuje da će već sljedeće godine isporuke tableta nadmašiti isporuke prijenosnika, prvenstveno zahvaljujući eksploziji tržišta bezimenih tableta temeljenih na Androidu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...