Texas Instruments odustaje od mobilnih čipova

Texas Instruments službeno je objavio povlačenje iz segmenta mobilnih procesora za tablete i smartfone. Povlačenje uključuje reorganizaciju i raspuštanje OMAP odjela zaduženog za razvoj procesora za mobilne uređaje te otpuštanje 1.700 zaposlenih, odnosno oko 5 posto Texas Instrumentsove ukupne radne snage.

Kompanija je još u rujnu govorila o sve većim troškovima razvoja OMAP čipova za mobilne uređaje te oštroj konkurenciji u tom području, no tadašnje glasine o mogućoj prodaji mobilnog OMAP odjela Texas Instruments je pretvorio u restrukturiranje. Oštra konkurencija iz Qualcomma te sve zamjetniji trend proizvođača mobilnih uređaja u razvoju vlastitih procesora za svoje proizvode (Apple, Samsung) utjecali su na Texas Instrumentsovo odustajanje od daljnjeg ulaganja u mobilni segment te okretanje drugim, manje kompetitivnim tržištima, gdje nisu nužna najnovija tehnološka dostignuća.

Iz kompanije poručuju da OMAP procesore i dalje namjeravaju plasirati na embedded tržišta za industrijsku primjenu i automobilske sustave te bežične mrežne tehnologije. Troškovi raspuštanja mobilnog OMAP odjela i navedeni otkazi kompaniju će stajati oko 325 milijuna dolara, a ulazit će u troškove za tekući kvartal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...