Tijek radova na izgradnji mrtvačnice na mjesnom groblju u Viru

Prva faza radova na izgradnji mrtvačnice s kapelicom na mjesnom groblju u Viru je završena. Izvedeni su grubi građevinski radovi, te su postavljene glavne električne, vodovodne i odvodne instalacije. Uskoro bi trebala započeti druga faza radova koja obuhvaća postavljanje stolarije, uređenje unutarnjih zidova, keramičarske i soboslikarske radove, te uređenje fasade, a nakon čega će uslijediti opremanje objekta. Usporedo s time izvršit će se i polaganje glavnog električnog voda za napajanje ovog objekta električnom energijom.

Bruto površina mrtvačnice iznosi 269,43 m2, od čega 114,20 m2 otpada na zatvorene prostore. U objektu će se nalaziti kapelica, dvorana oproštaja, posebna prostorija za rodbinu pokojnika, te prostorija s hladnjačom. Između kapelice i dvorane oproštaja smješten je natkriveni prostor za oproštaj na otvorenom. U zgradi je predviđen i mali ured za službenika groblja, te sanitarni čvor i prostor za rashladne uređaje. Vrijednost investicije iznosi nešto manje od 1,8 milijuna kuna, a radove izvodi Građevinski obrt “Špelić” sa svojim kooperantima.

Osim navedenih radova na izradnji mrtvačnice s kapelicom, uskoro bi trebali započeti i oni na uređenju kompletnog prostora groblja. Taj dio radova obavit će komunalno poduzeće “Vir održavanje” u čijoj je nadležnosti upravljanje mjesnim grobljem. Osim uređenja prostora i staza između ukopnih mjesta, izvršit će se ograđivanje čitavog prostora groblja, uključujući i zemljište koje je otkupljeno za potrebe njegovog proširenja i izgradnje mrtvačnice. U planu je također i hortikulturno uređenje, čime bi, u konačnici, mjesno groblje poprimilo novi, uređeniji izgled.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...