Toshiba predviđa godišnji gubitak od 500 milijuna dolara

Financijski rezultati Toshibe u drugom kvartalu ove godine ukazuju na 17,8 milijardi dolara od prodaje, što čini operativni profit u iznosu od 722 milijuna dolara za protekla tri mjeseca.

Segment “društvene infrastrukture”, odnosno dio tvrtke koji se između ostaloga bavi željeznicama, automatskim sustavima, motorima, sustavima za očuvanje okoliša, medicinskim aplikacijama, kao i druge divizije unutar te kategorije, zabilježile su “zdravi profit” u iznosu od 518 milijuna dolara, dok su prihodi od digitalnih proizvoda, kućnih sustava, elektroničkih uređaja i opreme manji od očekivanih.

Predviđanja za čitavu godinu stoga su srezana ma 3,26 milijardi dolara, odnosno za 500 milijuna dolara manje od očekivanih, obzirom da Toshiba očekuje manju prodaju i smanjene operativne profite zbog nestabilne globalne ekonomske situacije.

Toshiba će stoga nastojati čim više ojačati one segmente poslovanja u kojima joj ide najbolje, poput spomenute divizije “društvene infrastrukture”, kako bi pretrpjela manje štete od poslovanja na koje utječe ekonomska kriza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...