U Masterchefu se sukobili dvojica protiv jednog

Međimurske ‘črne mambe’ Marko Palfi i Nikola Lesar odmjerili su snage protiv jednog od najboljih kuhara u Hrvatskoj, Zorana Čobanova. Nikola i Marko nisu uspjeli osvojiti imunitet.

Pobjednici Testa kreativnosti Marko Palfi i Nikola kuhali su u paru protiv Šefa Zorana Čobanova. Zoran Čobanov je trenutačno izvršni Chef u hotelu ‘San Rocco’ u Brtonigli – malom mjestu na istarskom poluotoku – dok živi u Poreču.

Ima 36 godina, a kuhanjem se bavi od osamnaeste. Kulinarstvo je za njega umjetnost jer neki ljudi jedu da se najedu, a drugi da bi uživali u hrani.

Čobanov je kuhao dva jela – jedno slano i jedno slatko. Prvo jelo se sastojalo od hladne juhe od brancina, a drugo od glazirane kruške na posteljici od lješnjaka.

‘Dva Međimurca neće imati problema s brancinom, to kod nas pliva u Muri’, našalio se Hrvoje.

Čobanov je za kuhanje imao sat i pol, dok su kandidati imali sat i 15 minuta da naprave ista jela.

‘Nemojte biti impresionirani, budite drski’, hrabrio je Mate kandidate.

Nikola i Marko su se dogovorili da Nikola bude zadužen za desert, a Marko za riblju juhu.

‘Nisam siguran da su spremni za ovakvo kuhanje, ali naučit će’, rekao je Radovan.

Palfi nije imao problema s čišćenjem ribe budući da mu je za juhu trebao samo jedan dio fileta, potrbušina koja je išla u temeljac. Kandidati su morali samo paziti da im juha od brancina ne ostane gorka.

– Mi smo tim, a više od toga smo prijatelji – rekao je Nikola za Palfija.

Iako su obojica kandidata morali raditi za jednom jedinicom, dobro su se snašli.

Ivona Kristina je rekla da su odlučili s galerije podržati dečke. Hrvoju je Palfijeva juha izgledala odlično, a Nikolin desert jako dobro. Kazao je da Palfija zovu ´Buda´ zbog njegove mirnoće.

Žiri je tanjur Šefa Zorana ocijenio trima peticama. To je bio prvi tanjur ove sezone za koji je žiri procijenio da zaslužuje takve ocjene.

Marko i Nikola su od Dina dobili trojku, dok su im Mate i Radovan dali četvorke.

Dino je komentirao da je juha bila pretopla, pjena nestabilna, no da je bila dobrog okusa.

‘Ako ovako dobro nastavite, tko zna gdje vam je kraj’, ohrabrio ih je Mate.

Radovan im je čestitao i zahvalio se Šefu na odličnom satu kuhanja.

‘Nekoliko puta sam rekao da pobjedu nismo ni ciljali’, rekao je Nikola, te dodao da je Šef definitivno zaslužio sve petice.

‘Krema od mrkve je bila pregusta, vidio sam to odmah, ali nije bilo vremena’, rekao je Palfi koji je bio sretan jer su uspjeli iznenaditi Radovana.

‘Ova dva tanjura su način kuhanja i razmišljanja koji mi se dopada i kakvom težim i dečki su bili jako blizu. Detalji su presudili’, rekao je Dino.

Nije znao je li mu žao što Nikola i Marko nisu uspjeli osvojiti imunitet, ali zaključio je da mogu biti ponosni.

‘Nadam se da sam im danas uspio prenijeti neku disciplinu’, rekao je Zoran i zaključio je da je Masterchef iskustvo za njega bilo jako lijepo jer se dok je kuhao osjećao kao da je doma.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...