Cestitka_Uskrs

U srijedu i četvrtak – potrubite protiv poreza na nekretnine

Povodom najavljenog uvođenja poreza na nekretnine kojeg je Milanovićeva Vlada najavila, Hrvatski laburisti uputili su priopćenje za javnost.

Priopćene prenosimo u cijelosti.

U traženju novih mogućnosti nezasitnog uzimanja novca iz džepova građana, Vlada Republike Hrvatske dosjetila se još jedne mogućnosti – donošenja Zakona o porezu na nekretnine. Nakon brojnih oblika haračenja, od visokog PDV-a, preko različitih oblika trošarina i prireza, financijsko-politička genijalnost vladajuće većine otkrila je da više od 90 posto građana u Hrvatskoj u svojem posjedu ima nekretninu. Ne pitajući se, ili – ne uvažavajući – uz koliko su truda, koliko štednje, odricanja te koliko kredita, pa i lihvarskih, građani došli do svojih nekretnina, kuće ili stana, Vlada je, jednostavno zaključila kako je devedeset posto građana najšira moguća baza za jednostavno pribavljanje proračunskog novca – prema načelima samoposluge: onoliko koliko joj treba. Ne zanima je ni to što je jasno kako financijska moć građana nije ni izdaleka na razini vrijednosti takve imovine i da će novi porez dovesti do novih ovrha, do novih deložacija i novih demonstracija snage hrvatske specijalne policije. Do toga će sigurno dolaziti jer će, da bi naplatila svoja potraživanja, država na javnim dražbama te nekretnine prodavati u bescjenje. Špranca za to nam je obitelj Vukić u zadarskim Arbanasima.

Mi, Hrvatski Laburisti, želimo zato uz pomoć građana Vladi RH pokazati da se PROTIVIMO porezu na nekretnine. ( On kažnjava građane koji su štedjeli tako što su gradili ili kupili kuću ili stan, a nagrađuje one koji štede u umjetninama, zlatu ili novcu, kažnjava, dakle štedne i poštene građane, a nagrađuje špekulante i švercere.)

Sutra i prekosutra, u srijedu i četvrtak, 21. i 22. 11. izaći ćemo na neke od prometnih dionica Zadra, Benkovca i Biograda, te našim transparentima od građana-vozača zatražiti da „POTRUBE PROTIV POREZA NA NEKRETNINE.“

Drago Čulina
Predsjednik

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...