Vrančić: “U subotu ne slavimo samo dan grada, nego i slobodu generala!”

U prostoru Maloj vijećnici gradonačelnik Zvonimir Vrančić predstavio je program proslave dana grada Zadra, koja će se održati 24. studenog. Gradska uprava tim je povodom organizirala više svečanosti, na nekoliko gradskih lokacija. Točno u 14 sati se na Forumu očekuje obraćanje generala Ante Gotovine svim okupljenim, koji se očekuju ne samo iz Zadra, već i iz cijele države, kazao je gradonačelnik Vrančić.

Zadarski župan, za početak proslave, u 9:15 sati će u Gradskoj vijećnici svečano primiti generala Antu Gotovinu, čemu će prisustvovati i svi načelnici i gradonačelnici U županiji.

Svečana sjednica Gradskog vijeća bit će održana u 11:30 sati. Tada će generalu Gotovini biti uručene nagrade koje već neko vrijeme čekaju na njega – ona za počasnog građanina grada Zadra za 2001. godinu, i godišnja nagrada za 2011. godinu.

U 12 sati slijedi Sveta misa u katedrali svete Stošije koju će predvoditi nadbiskup Želimir Puljić, a građani će joj imati priliku prisustvovati skupa s generalom Gotovinom.

Tijekom četverosatnog programa na Forumu koji počinje u 12 sati, Zadrane će uveseljavati klape Bibinje i Sol, te popularni Jole.

Gradonačelnik je uputio poziv svim građanima Zadra i Hrvatske da uveličaju proslavu svojim prisustvom te ih također zamolio za dostojanstveno ponašanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...