Uhićen ravnatelj Nacionalnog parka Krka

Željko Bulat, dugogodišnji ravnatelj Nacionalnog parka Krka i član Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije, uhićen je danas i pritvoren s kaznenom prijavom za primanje mita, piše Jutarnji list.

Prema prijavi koju je šibensko-kninska policija protiv Bulata podnijela USKOK-u, ravnatelj je od ljeta 2011. u više navrata primio najmanje 53 tisuće kuna mita od dvojice muškaraca, 37-godišnjaka iz Fažane i 42-godišnjaka iz Bilica. Oni su optuženi za davanje mita u gospodarskom poslovanju.

Policija je šturo izvijestila da je 49-godišnjak (Bulat) od ljeta 2011. do ljeta 2012. pogodovao 37-godišnjaku u postupcima javne nabave. Drugim riječima, preferirao ga je u javnim natječajima, a za to je kao protuuslugu zahtijevao i dobio darove u vrijednosti od najmanje 53 tisuće kuna. Vrijednost sklopljenih natječaja procijenjena je na najmanje 85 tisuća kuna, doznaje Jutarnji.

Osumnjičen je i 42-godišnjak koji je Bulatu dao razne darove kao protuuslugu za sklopljene poslove. Policija je Bulata prevezla u pritvorsku jedinicu u Split, gdje je sjedište regije za uskočke predmete.

Željko Bulat inače je već više od deset godina na čelu NP Krka. Navodno je blizak bivšem ministru Božidaru Kalmeti. Početkom godine i dolaskom Kukuriku koalicije na vlast mnogo se govorilo o njegovoj smjeni, no Vlada ga je ostavila na poziciji.

Do sada je više puta morao pravno objašnjavati svoje postupke. U lipnju 2007. po nalogu Županijskog suda u Šibeniku protiv njega je otvorena istraga zbog zlouporabe ovlasti, no uspio je odbaciti sve optužbe. I 2002. imao je problema s privatnim brodarima koji obavljaju uslugu prijevoza putnika u NP Krka, pa su iz obrtničkih krugova najavljivali i podizanje kaznenih prijava, no odustali su.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...