Upoznaj samu sebe i odredi svoje prioritete

Iako se oko veza diže neprestana hajka te nam se sugerira što bismo, odnosno ne bismo trebali raditi, malo je onih stvari koje zaista imaju utjecaja na vezu. Naime, ako si ga prestala simpatizirati zato što je najbolja serija svih vremena “Homeland” dok on preferira “Sons of Anarchy”, znači da ti se nije dovoljno sviđao odmah u startu. Kako se ne bi našla u ovakvim ili sličnim situacijama, prvo što moraš napraviti jest razriješiti neke stvari sama sa sobom:

 

Djeca

Sasvim je svejedno želiš li djecu ili ne želiš, no imaj na umu da ti ta naizgled bezazlena informacija može priuštiti velike problema ako nekog uvjeravaš u nešto što nije istina, preciznije – ako svog partnera uvjeravaš da želiš djecu iako dobro znaš kakvo stajalište imaš glede te stvari. To nije nešto oko čega se možeš na brzinu predomisliti bez osjećanja težine posljedica – poput otkazivanja kave s frendicama ili izlaska u klub.

 

Životni stil

Bilo da bez tebe ne može proći nijedan veći party u gradu ili si pak osoba koja vikende voli provoditi zamotana u dekicu gledajući film, životni stil sasvim je osobna stvar tako dugo dok svoj život ne poželiš dijeliti s nekim drugim. Na što trošiš novac, kako ga trošiš i kad ga trošiš osobne su stvari koje, ako s drugom osobom nisi sinkronizirana, mogu dovesti do prekida veze. Ne morate oboje voljeti istu marku odjeće i ne moraju vas zanimati nužno iste stvari, no oboje biste trebali imati sličan životni stil jer to će vam osigurati da veza potraje.

 

Vještina komuniciranja

Neki se ljudi upuštaju u rasprave (koje često dovode do razmirica) kako bi više saznali jedno o drugom ili kako bi došli do rješenja problema, dok se drugi prepiru zbog čiste dosade. Jedni preferiraju snažnu, ali civiliziranu diskusiju, dok drugi znaju samo povisivati ton. Ako primijetiš da se ti i tvoja druga polovica ne poznajete malo bolje nakon svake svađe, vrijeme je da nađeš nekog s kim ćeš se bolje slagati. Sposobnost kvalitetne komunikacije, kako oko dobrih, tako i oko loših stvari, odlika je svih sretnih parova.

 

Seks

Dobar seks podjednako je bitan i muškarcima i ženama. Ako ti i tvoj dragi imate različite seksualne apetite, teško da ćete se slagati na dulje staze. Možda ćete na početku izlaziti jedno drugome u susret, no s vremenom to postaje prilično frustrirajuće iskustvo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...