Više sunca krajem tjedna, do +20

Prema kraju tjedna u cijeloj će Hrvatskoj biti sve više sunca, a manje oblaka i kiše, međutim, temperature se neće značajnije mijenjati, najavljuju prognostičari.

U utorak će u kontinentalnom dijelu unutrašnjosti i dalje prevladavati tmurno, maglovito i oblačno vrijeme uz malu šansu za sunčana razdoblja, ali uglavnom suho. Vjetar će biti slab uglavnom sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 3 do 6°C, a najviša dnevna od 7 do 12°C.

Na Jadranu će se u utorak naoblaka postupno razbijati pa će biti sve više sunca, a oborine se ne očekuju. Puhat će slaba do umjerena bura i istočnjak. Jutarnja temperatura zraka bit će od 9 do 14°C, a najviša dnevna od 14 do 19°C.

U srijedu će u unutrašnjosti i dalje biti pretežno oblačno i maglovito uz mogućnost za povremena sunčana razdoblja. Puhat će slab vjetar promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura zraka bit će od 3 do 8°C, a najviša dnevna od 8 do 13°C.

Na većem dijelu Jadrana u srijedu će biti djelomično sunčano. Jedino na južnom djelu, a osobito na Dalmatinskim otocima još je moguća pojačana naoblaka i pokoja kap kiše. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će slaba do umjerena bura, a na južnom slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka biti će od 8 do 13°C, a najviša dnevna od 14 do 20°C.

Četvrtak će u kopnenom području biti djelomično sunčan uz mogućnost magle ili niske naoblake. Više sunca očekuje se u Slavoniji, osobito poslijepodne. Puhat će slab vjetar istočnih smjerova. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 3 do 8°C, u slučaju magle koji stupanj niža. Najviša dnevna bit će od 7 do 12°C.

Na Jadranu će tijekom dopodneva u četvrtak biti pretežno sunčano, dok se poslijepodne očekuje ponovno jače naoblačenje, a jedno će na jugu ostati pretežno sunčano. Puhat će slab sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka bit će od 8 do 13°C, a najviša dnevna od 14 do 19°C, na krajnjem jugu koji stupanj viša.

U petak će u većem dijelu Hrvatske biti djelomično sunčano. Ponegdje na Jadranu očekuje se pojačana naoblaka praćena slabom prolaznom kišom, osobito tijekom dopodneva. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera dok će na Jadranu puhati slab sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 3 do 8°C, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti bit će od 10 do 15°C, a na Jadranu od 15 do 20°C.

U subotu će u sjeverozapadnoj unutrašnjosti, gorskim krajevima te na sjevernom Jadranu biti djelomično sunčano, dok će u Slavoniji te u Dalmaciji biti pretežno sunčano. Novih oborina ne bi trebalo biti. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar istočnih smjerova dok će na Jadranu puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 2 do 7°C, a na Jadranu od 7 do 12°C, na jugu koji stupanj viša. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 10 do 15°C, a na Jadranu od 14 do 19°C.

U nedjelju će u većem dijelu zemlje biti pretežno sunčano, a jedino je na sjevernom Jadranu moguća jača naoblaka te slaba kiša krajem dana. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar dok će na Jadranu sjeverozapadnjak okrenuti na jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 2 do 7°C, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 10 do 15°C, a na Jadranu od 14 do 18°C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...