Vrančić bi zbog interesa tajnih investitora srušio most?!

Nakon pisanja Slobodne Dalmacije da je u Grad Zadar stiglo pismo namjere jedne grupe investitora o ulaganjima u uvalu Jazine koja bi se prenamijenila u mondenu marinu za luksuzne jahte, gradonačelnik Zvonimir Vrančić potvrdio je za Radio Zadar postoji interes poduzetnika za takav projekt, te predložio gradnju tunela ispod uvale Jazine.

Tko su ti navodni ulagači u pomorsko dobro, koje po niti jednom urbanističkom planu nije predviđeno za marinu, iz zadarske uprave ne otkrivaju. No, da se vlasnici malih brodica i istezalište žele izgurati iz Jazina, koje su oduvijek bile luka, ideja je koja neprekidno tinja iz zgrade na Trgu, piše 057info.

Gradonačelnik Vrančić potvrdio je da postoji interes poduzetnika za projekt luksuzne marine, ali i istaknuo da u političkoj i stručnoj javnosti vlada suglasje da je upravo takav projekt za Jazine najsvrhovitiji. Pa se pitamo koja je to politička i stručna javnost kojoj je taj tajanstveni projekt prezentiran. Doznajemo da gradsku upravu pohode tzv. “developeri” koji nude svoje projekcije ulaganja na temelju studije Ravnice koju je izradio Nikola Bašić. Međutim, Bašić je predvidio most preko Jazina, koji bi povezao budući kampus s Poluotokom na mjestu na kojem je taj most bio ucrtana u planovima za vrijeme Austrije.

Po gradonačelniku Vrančić gradski most u projekciji kakav se razmatra s predstavnicima za sad nepoznatih investitora, ne bi imao svrhu, niti kad bi se otvarao, te je za Radio Zadar kao ideju iznio gradnju tunela ispod uvale Jazine.

I ta je ideja prije desetak godina odjekivala zadarskom javnošću ali iz usta tadašnjeg županijskog poglavara Petra Kragića koji je predložio gradnju tunela ispod mosta.

Aktulani gradonačelnik tvrdi kako bi jedino na taj način imalo smisla gradnja marine u Jazinama, ali i povezivanje uvale kroz prokopani kanal s Fošom.

No, Grad će dati naručiti još jednu studiju, pa neka struka odlučuje, najavio je gradonačelnik Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...