Cestitka_Uskrs

WinDays 13: Manje predavanja, više posjetitelja

Najveća regionalna poslovno-tehnološka konferencija iduće godine seli se u Umag. Bit će održana od 22. do 26. travnja 2013. godine, a u Microsoftu najavljuju manje predavanja i više sudionika.

Uz detaljan presjek Microsoftovih rješenja i tehnologija dostupnih u Hrvatskoj i globalno, naglasak će biti na prilikama i izazovima u svakodnevnom poslovanju, procesima vezanim uz konzumerizaciju ICT-a, računalstvo u oblaku, ali i promjene koje će donijeti ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Slogan WinDaysa bit će ‘Tehnologija. Poslovanje. Potakni uspjeh.’ Poslovni dio konferencije, kako je istakla Dubravka Salopek, direktorica trinaestih WinDaysa, bavit će se prvenstveno podizanjem konkurentnosti radne snage, stvaranjem novih radnih mjesta te ubrzanim rastom hrvatskog gospodarstva u cilju što uspješnije integracije u europsko i globalno gospodarstvo.

‘Pritom su ključne pretpostavke primjena novih tehnologija, kreiranje proizvoda i usluga visoke tehnološke vrijednosti te činjenica da budućnost donosi nove industrije i načine proizvodnje, što će nužno tražiti nove profile stručnjaka i veću kvalitetu radne snage’, rekla je Salopek. Poslovni konferencijski dani bit će održani 25. i 26. travnja.

Očekuje da će WinDayse pohoditi najmanje 1.500 posjetitelja, a moguće je i da će biti većom investicijom za domaći ogranak diva iz Redmonda nego što je to bio slučaj prijašnjih godina. Bit će manje predavanja nego prijašnjih godina, kako bi se izbjegla preklapanja.

‘Sveprisutnost uređaja s procesorima ARM omogućava veliki rast broja računala i uređaja pokretanih Windowsima, što predstavlja izuzetnu priliku za razvojne inženjere, a krajnjim korisnicima i potrošačima omogućit će golem izbor rješenja i tehnoloških alata.

Pred nama su mnogi izazovi, a tehnologija će nam u poslovanju omogućiti stvaranje novih prilika koje će potaknuti uspjeh’, rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

Pozornost biti usmjerena na domaće implementacije i studije slučaja primjena rješenja kao što je, primjerice, platforma Windows 8. ‘Sudionici će imati priliku upoznati se i s prvim implementacijama novog SQL Servera, s rješenjima Dynamics AX i CRM, kao i potpuno novom verzijom Windows Azurea’, najavljuje Tomislav Tipurić, direktor sadržaja tehnološkog dijela WinDaysa 13.

Prijave za konferenciju već su počele. Kotizacija za Technology i Business smjerove konferencije WinDays13 iznosi 5.486 kuna. Za Technology smjer iznosi 4.025, a za Business smjer 2.070 kuna.

Za rane prijave (do 3. ožujka 2013) iznosi 4.770 kuna za oba smjera, odnosno 3.500 kuna za Technology te 1.800 kuna za Business smjer. Sve su cijene bez PDV-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...