Za vikend temperature na kontinetu skaču preko 20 stupnjeva

Iako prognostičari tvrde kako će se za vikend nad Hrvatsku polako navlačiti oblaci, za nedjelju na kontinentu najavljuju temperaturu i do 21 stupanj. Istovremeno, tijekom jutra temperature će biti i 15-ak stupnjeva niže!

Iako temperature posljednjih dana nisu bile tako stravično niske, one prave proljetne od dvadesetak stupnjeva bilježile su se samo na Jadranu. Slično će biti i u petak kada se temperatura i do 20 stupnjeva očekuje samo uz obalu. Ona na kontinentu kretat će se tijekom dana između 12 i 15 stupnjeva. I dalje će biti pretežno sunčano vrijeme, ponegdje s maglom.

 

Od idućeg tjedna kiša i zahlađenje

Prognostičari, pak, za vikend najavljuju sve više oblaka. Kiša se očekuje u subotu u Gorskom kotaru, a u nedjelju u većini gorskih predjela ali i ponegdje u nizini. U nedjelju će biti osjetno toplije uz umjeren vjetar s jugozapada ili jugoistoka. Tako će prema podacima DHMZ-a temperatura u nekim kontinentalnim gradovima skočiti i do 21 stupanj Celzij. Upravo tolika temperatura prognozirana je za Sisak koji bi istog dana ujutro trebao brojiti svega 7 stupnjeva. Dvadeset stupnjeva tijekom dana bit će u Slavonskom Brodu, no Brođani bi se također trebali pripremiti na jutro s temperaturom od svega četiri stupnja. Križevci će se grijati na 19 stupnjeva, dok će ujutro brojiti i 13 stupnjeva manje. Ipak, treba napomenuti da će u Brodu, Križevcima, ali i Zagrebu u kojem će biti 19 stupnjeva vjerojatno padati kiša.

Prognostičari na HTV-u u Dnevniku su, pak, kazali kako će u ponedjeljak ponovno doći do promjene jer će temperature pasti, a kiša od nedjelje proširit će se na cijelu zemlju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...