Zadar nadigrao Cibaliu

Nogometaši Zadra u utakmici protiv Cibalije pokazali su da se nalaze u rastu forme i vratili nadu u ostanak. Na Stanovima je bodove ostavila Cibalija, čiji je vratar iz svoje mreže morao vaditi četiri lopte.

Utakmica između Zadra i Cibalije u 17. kolu domaćeg nogometnog prvenstva označena je u klubu sa Stanova jednom od ključnih ove jeseni. Novi neuspjeh doveo bi Zadrane u tešku situaciju, dok je pobjeda nudila barem mali priključak sa sredinom tablice i povratak optimizma.

Važnost utakmica sputala je nogometaše oba kluba u uvodnim minutama, ali domaćini su ipak uspjeli u svom naumu u relativno ranoj fazi dvoboja. Igrala se 17. minuta kad je Zadar u vodstvo pretvorio bolju igru nakon početnog ispitivanja snaga.

Za pogodak je zaslužan ponajbolji igrač Zadra Antonio Mršić, koji je s dvadesetak metara lijepim udarcem svladao vratara vinkovačkog kluba. Vodeći pogodak dao je krila Zadranima i oko 500 gledatelja na tribinama moglo je gledati dominaciju momčadi pod vodstvom Ferde Milina.

Ipak, na predah se otišlo s minimalnim vodstvom, a njegovo udvostručenje dogodilo se ubrzo nakon što su se ekipe vratile iz svlačionica. Nakon lijepe akcije u kojoj je Ivančić probio bok iz blizine je na ubačenu loptu poentirao Stipe Perica, junak zadarskog preokreta na Maksimiru.

Ipak, dvadesetak minuta nakon toga gosti su se uz malo sreće ipak rezultatski vratili u igru. Marcel Heister je nespretno reagirao pred svojim golom i pospremio loptu u vlastitu mrežu za 1:2 u 67. minuti. Dovoljno za neizvjesnost i zabrinutost kod domaćih navijača.

Susret je bio otvoren do pred sam kraj dvoboja, a potom je u 87. minuti svojim drugim pogotkom na današnjem susretu 17-godišnji Perica riješio pitanje pobjednika. U sam smiraju utakmice u strijelce se upisao i Luka Begonja te je ova pobjeda dobila i na svojoj rezultatskoj uvjerljivosti, prenosi Sportnet.

Zadar je tako s dva slavlja u samo nekoliko dana, u Kupu i prvenstvu, došao u situaciju da ipak donekle spasi ovu jesen. Smanjen je zaostatak za desetoplasiranom Cibalijom na dva boda, dok Istra 1961 i zona spasa bježe šest bodova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...