Zadar ostao bez bodova u Podgorici

Košarkaši Zadra u devetom kolu ABA lige gostovali su u Podgorici kod Budućnosti. Domaćin je odigrao jako dobrih 40 minuta i posve nadigrao Zadrane te na kraju uvjerljivo slavio 76:60…

Deveto kolo ABA lige košarkaše Zadra je odvelo na gostovanje u Podgoricu gdje ih je čekala uvijek neugodna Budućnost. Domaćin ove sezone na svom parketu ne igra baš najbolje, upisao je tri poraza i samo jednu pobjedu stoga su protiv Zadrana tražili pobjedu pod svaku cijenu.

Na kraju su je i upisali i to 76:60, uvjerljivo kao što i rezultat govori. Otpor Zadrana trajao je kratko, Budućnost je brzo detektirala gdje leže najveći problemi kod gostiju i koristila te rupe.

Dok se Zadar od samog početka susreta dosta mučio, Podgoričani su bili vrlo efikasni, uporno su gurali loptu u reket gdje su imali sjajnu realizaciju. Na taj način su stigli do prednosti 26:18 već na kraju prve četvrtine, a u tom su im djelomično pomogli i Zadrani koji se nisu mogli pohvaliti najčvršćim obrambenim izdanjem.

Na startu druge dionice dobro je reagirao Brkić koji je uspio Zadrane približiti na 29:23, nakon toga je Ivanov promašio u situaciji kada su se gosti mogli posve priključiti i Budućnost je to kaznila. Do kraja prvog poluvremena ponovno se malo jače odvojila i na odmor otišla s vodstvom 41:28.

U nastavku susreta ništa se nije promijenilo na pozitivno po Zadrane, Budućnost je nastavila igrati svoju igru, Ante Nazor je činio sve da probudi svoje igrače, ali jednostavno nije to bio njihov dan. Dosta pogrešaka i promašaja onemogućili su hvatanje bilo kakvog priključka i zaostatak je samo rastao.

Na polovici treće dionice Budućnost je već imala vrlo visokih 50:33 i dalje je rutinski odrađivala posao. Svi pokušaji Zadrana da se barem približe jednoznamenkastom zaostatku bili su neuspješni, prenosi Sportnet.

U samoj završnici susreta dohvaćena je i granica od 20 poena prednosti, 74:54, no to je već bilo u trenucima kada su obje momčadi jedva čekale kraj susreta.

Kod Zadra su nešto bolji od ostalih bili Brkić s 14 poena i pet skokova te Travis s devet poena i četiri skoka. Kod Budućnosti Lee je ubacio 15 poena, a Vitkovac je dodao 14 poena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...