Zadarska knjižnica najbolja u Hrvatskoj

Gradska knjižnica Zadar dobila je nagradu za svoj trud, program rada i usluge koje su u potpunosti okrenute zajednici u kojoj djeluje. Glavni odbor Hrvatskog knjižničarskog društva na svojoj je sjednici, održanoj 21. rujna 2012. godine, jednoglasno prihvatio prijedlog Povjerenstva za dodjelu priznanja Knjižnica godine te izabrao Gradsku knjižnicu Zadar za Knjižnicu godine 2012.

Središnja svečanost Dana hrvatskih knjižnica 11.studenog ove će godine biti upriličena u Zadru, a knjižnica će u nedjelju 11. studenog pružati usluge korisnicima u vremenu od 10 do 16 sati, s pauzom od 12 do 13 sati (za vrijeme svečanosti dodjele priznanja “Knjižnica godine”). Na raspolaganju korisnicima bit će Dječji odjel, Odjel za odrasle, Studijska čitaonica, Čitaonica tiska i Mediateka.

Gradska knjižnica Zadar svojim programima obrazovanja korisnika za različite zahtjeve i potrebe, odgojnom i kulturnom djelatnošću te ustrajnošću održavanja visoke razine djelatnosti i javne vidljivosti, participiranja i inkluzije u prostoru grada i sredine, postavlja uzoran model knjižnice u zajednici i kao takva, po jednoglasnom mišljenju Povjerenstva, kao prvi dobitnik priznanja „Knjižnica godine“ predstavlja najbolji izbor, temelj i standard za buduća dodjeljivanja priznanja „Knjižnica godine“.

Priznanje se dodjeljuje knjižnici čiji djelatnici svojim predanim radom, kreativnošću i inovativnošću pridonose knjižničarskoj struci, korisnicima i društvenoj zajednici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...