Zadrani, pomozite siromašnim Vukovarcima!

Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar i ove godine uoči adventa organizira već nadaleko poznatu humanitarnu akciju “Vukovaru ZaDar”. Akcija se održava već 14. put – 6. put u predbožićno vrijeme.

 

Skupljanje donacija

U lanjskoj adventskoj akciji “Vukovaru ZaDar” prvi su put organizirano sudjelovale osnovne i srednje škole Zadarske županije, a ta je pokazala se iznimno uspješna praksa nastavljena i u ovogodišnjoj proljetnoj pa tako i u predbožićnoj akciji.

Tako ukupno 21.875 učenika iz 59 škola Zadarske županije cijeli ovaj tjedan u svojim školama prikuplja najosnovnije namirnice i životne potrepštine kao što su ulje, brašno, šećer, riža, tjestenina, marmelada, deterdženti za odjeću, šamponi i kupke. U akciju su se uključili i vrtići pa će zadarski mališani tijekom tjedna izrađivati radove koje će po simboličnoj cijeni u subotu prodavati na Narodnom trgu.

U subotu od 9.30 do 13.30 na Narodnom će trgu uz skupljanje donacija biti održan prigodni zabavni program u sklopu kojega će nastupiti brojni zadarski izvođači. Među njima Tomislav Bralić i klapa “Intrade”, Ivica Sikirić Ićo, Ivan Dražević, Amenda Stošić i Željko Dukić, Tea Vidaić s gitarom te još brojne klape, KUD-ovi i zborovi Zadarske županije. Organizatori pozivaju građane da dođu na Narodni trg, čak ako i nisu u prilici donijeti paket ili dati novčani prilog. Jer, ističu, podršku ovoj jedinstvenoj akciji dat će i samim svojim prisustvom.

Glavna organizatorica sestra Melhiora Biošić poručuje da ova akcija Vukovarcima znači iznimno mnogo.

 

U ponedjeljak konvoj

– Jučer sam kontaktirala vukovarski Caritas gdje su mi rekli da su nakon naše proljetne akcije imali samo pomoć od države, i to u odjeći, te od Dubrovčana. Tamo su mladi izrađivali svijeće i zaradom od njihove prodaje kupili nešto hrane. Mi smo im posebna radost i možemo biti ponosni na to, kazala je sestra Melhiora koja je upozorila na jedan problem.

– Bolno je i prebolno čuti da Vukovar svakodnevno napuštaju mlade obitelji. Bit ćemo sretni ako zahvaljujući ovoj našoj akciji barem koja obitelj manje ode iz Grada-heroja. Nitko svoj dom ne napušta rado i to nakon što su krvavo stekli pravo da se u njega vrate. Nažalost primorani su jer nemaju sredstava za život, kazala je sestra Melhiora kojoj su siromašni Vukovarci stalno na srcu.

– Kad sam na obilježavanju 18. studenog u Vukovaru vidjela one brojne tisuće pomislila sam – koliko bi puno značilo Vukovarcima kad bi svatko od njih ostavio barem 10 kuna. Pozivam sve Zadrane i sve žitelje Zadarske županije da se uključe u akciju. Svatko tko učini makar i malu gestu dobit će neprocjenjiv dar – radost u srcu, kazala je sestra Melhiora.

Dva autobusa Zadrana u Vukovar putuju u nedjelju u 5 sati s Autobusnog kolodvora, a u ponedjeljak u 8.30 sati ispred Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje kreće konvoj s humanitarnom pomoći.

Spomenimo još da su pokrovitelji akcije “Vukovaru ZaDar” Zadarska županija i Grad Zadar, a suorganizatori OŠ Š. K. Benje, Prirodoslovno grafička škola Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije, Udruga “Propela” i Agencija Ross Media Consulting.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...