Zadrani svladali Igokeu

Nakon poraza od Širokog, košarkaši Zadra ovog puta slavili su na domaćem terenu. U posljednjim trenucima utakmice, svladali su Igokeu i time upisali svoju treću ovosezonsku pobjedu, a Igokei nanijeli tek drugi poraz.

Na samom početku utakmice domaći su teško dolazili do koševa iz igre, a gosti su startali vodstvom 1:6. Zadrani se sredinom prve četvrtine bude te rade seriju za mali preokret, 9:6. Ipak, do kraja ove dionice gosti su skupili redove i serijom 9:0 završili prvu četvrtinu vodstvom 11:17.

Druga četvrtina također nije obilovala koševima. Zadrane je u ovom periodu predvodio Franko Kaštropil, koji je vezao 5 slobodnih bacanja i uvelike pripomogao preokretu koji su domaći napravili.Na odmor se na kraju otišlo s plus 2, 26:24.

Nakon pauze, igrači Ante Nazora nisu reagirali dobro, a gosti su to iskoristili na najbolji mogući način. Sredinom treće dionice imali su najveću prednost na utakmici, 30:39. Zadrani su ipak uspjeli smanjiti zaostatak na 4 poena do kraja treće četvrtine.

Na početku zadnje dionice bilo je jako uzudljivo, ali Zadranima nikako nije polazilo za rukom prelomiti utakmicu u svoju korist. Kad god su se približili i smanjili zaostatak, gosti bi uzvratili istom mjerom, te su održavali svoju prednost od 5, 6 poena. Treba naglasiti kako se u zadnjoj četvrtini probudio Travis, što je uvelike pripomoglo preokretu. Nakon niza promašenih slobodnih bacanja s obje strane, Zadrani su došli do izjednačenja. Pri rezultatu 61:58, 10 sekundi prije kraja, gosti su imali dva bacanaj i oba iskoristili. Nakon toga dosuđen je prekršaj na Vrbancu,a on je promašio oba slobodna bacanja i time dao priliku gostima da u posljednjih 5 sekudni dođu do pobjede. Na sreću Zadrana, oni to nisu uspjeli iskoristiti i slavlje je moglo započeti.

KK Zadar – KK Igokea 61-60 (11-17, 15-7, 11-17, 24-19)

KK Zadar: Allen 4, Ivanov 3, Olivari, Travis 7 (10sk), Kaštropil 11 (12sk), Delaš 6, Ramljak, Brkić 6, Krasić 7, Batur 2, Vrbanc 13, Prostran 2.

KK Igokea: Adamović 4, Dozet 2, Jorović 5, Komatina 8, Gajović 4, Šulović 4, Bocka, Brkić, Hammonds 23, Joksimović 4, Edwards, Štemberger 6.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...