Cestitka_Uskrs

Zaposlenik HT-a otkrivao podatke kradljivcima kablova

Zagrebačka policija uhitila je 47-godišnjeg zaposlenika Hrvatskog telekoma osumnjičenog da je odavao podatke o lokacijama na kojima se postavljaju telekomunikacijski kablovi koji su potom ukradeni.

Nesluženo se doznaje da je vrijednost ukradenih kablova oko 50 tisuća kuna. Ne otkrivajući ime tvrtke u kojoj je zaposlen kao ni identitet 47-godišnjaka policija je izvijestila da je nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičenog prijavila za zlouporabu položaja i ovlasti.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 47-godišnjak je odveden u tzv. jedinicu za zadržavanja na zagrebačkom Sjenjaku gdje je predan pritvorskom nadzorniku. Sudac istrage odlučit će hoće li ga zadržati u jednomjesečnom istražnom zatvoru.

U službenom policijskom izvješću navodi se da je 47-godišnjak odavao povlaštene informacije osobama koje su temeljem tih informacija počinili kaznena djela krađe, krađe u pokušaju i teške krađe.

Osumnjičenik je navodno podatke o mjestima na kojima će se postavljati kablovi odavao svom poznaniku koji ih je potom prenosio kradljivcima. Jedan pokušaj krađe nije im pošao za rukom, dok su se u dva navrata domogli vrijednog plijena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...