Zašto je Čačić ipak poslan u zatvor?

Od izrečenih mu 22 mjeseca zatvora, Radimir Čačić treba minimalno polovinu provesti u zatvoru, nakon čega se može pustiti na uvjetnu slobodu, a zatvorsku kaznu vjerojatno će odslužiti u Hrvatskoj, navode mađarski pravnici.

Ministra gospodarstva i prvog zamjenika Vlade RH Kapošvarski sudski stolac (Kaposvári Ítélőszék) na čelu sa sutkinjom Némethné dr. Halász Bernadett osudio je nakon žalbi i obrane i tužiteljstva na bezuvjetno na 22 mjeseca zatvora zbog prometne nesreće 2010. godine.

U obrazloženju je sutkinja korigirala prvostupanjsku presudu u više točaka. Tako se među ostalim osvrnula i na vremenske prilike. ‘Tog kobnog dana vidljivost je bila zadovoljavajuća. Na autocesti prema Budimpešti moglo se vidjeti čak dvije do četiri tisuće metara, iako je padala slaba kiša i kolnik je bio klizak. Ali magle nije bilo, na što se na početku suđenje pozivao Čačić, upozorila je.

Osvrnula se i na dvojbu je su li na Škodi stradalih Mađara bila upaljena svjetla ili ne. Zaključila je da su bila, što su potvrdili i prvi očevici nesreće.

Glede brzine Čačičevog Chryslera, oko čega su vještaci davali različite iskaze tijekom prvostupanjskog postupka, sutkinja je ustvrdila da nije prekoračena ‘ni relativna ni apsolutna brzinu’, ali se Čačić ipak sudario jer brzinu ‘nije prilagodio okolnostima na cesti’.

 

 

Više o ovoj temi pratite na ovoj poveznici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...