Zašto je Jada Pinkett Smith pokazala zube?

Jada Pinkett Smith suočila se s brojnim kritikama nakon što je dopustila svojoj 12-godišnjom kćeri Willow da obrije glavu. Glumica žestoko uzvraća na primjedbe i moraliziranja te kaže: kvalitete moje kćeri ne mjere se duljinom kose, a djevojčice ne smiju biti žrtve nesigurnosti svojih majki.

Jada Pinkett Smith iskoristila je Facebook kako bi odgovorila na zlobne primjedbe u kojima je prozvana jer je maloljetnoj kćeri dopustila da početkom ove godine obrije glavu.

U Facebook statusu naslovljenom ‘Pismo prijatelju’ piše: ‘Willow je skratila svoju kosu jer se njezina ljepota, njezina vrijednost, njezine kvalitete ne mjere duljinom kose. Obećala sam ohrabriti svoju djevojčicu snagom da uvijek zna kako su njezino tijelo, duh i um – samo njezino vlasništvo.’

Glumica je također pozvala roditelje da ne prenose vlastitu nesigurnost na svoje kćeri te da im tako ne guše njihovo samoizražavanje.

‘Vjerujem da čak i djevojčice imaju pravo biti vlasnice svojih tijela te da ne bi trebale robovati najdubljim nesigurnostima, nadama i željama svojih majki. Djevojčice ne bi smjele biti robovi unaprijed kreiranih stavova o tome kako kultura vjeruje da bi djevojčice trebale izgledati. Nastavit će se. Drugi dan.’

Facebook status koji je Jada objavila našao se na udaru oštrih kritika.

Willow je u veljači obrijala glavu, zatim je pustila kosu, a onda je opet za Dan zahvalnosti skratila. Osim s duljinom, Willow voli eksperimentirati i s bojom kose, piše Mail Online.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...