Zdenka Kovačiček “rasturila” kao Janis Joplin

Naprosto spektakularnu izvedbu blues i rock hitova ekscentrične Janis Joplin, izvela je jučer u HNK Zadar izvrsna Zdenka Kovačiček, diva naših prostora. Sat i pol dug koncert popraćen pričom o Janisinom životu, Zdenka je izvela sa žarom i stilom kako samo ona to zna. Dobro popunjen kazališni prostor, pretežito mlađom publikom, skandirao je i neprestano pljeskao te bodrio njen nastup. Uistinu, Zdenka je oduševila!

Europska noć kazališta ove se godine održala u šest zemalja; Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Slovačka, Mađarska, Srbija i Crna Gora. U Hrvatskoj je Noć kazališta popraćena u čak 31 grad sa sveukupno 120 predstava i 60-ak popratnih programa.

U HNK Zadar, hvaljenoj Zdenki Kovačiček & bend, koji su briljirali od 23.30 sati, prethodila je jednosatna sarkastična komedija-drama Luke Paljetka, „Govori mi o Augusti“, u režiji Jasne Ančić. Predstava, napisana 80-ih godina, slovi kao farsa o odnosu vlade i puka, a vrlo se lako može primijeniti na našu zemlju i današnje stanje. Vjerojatno je upravo to ono što je toliko zaintrigiralo publiku koja je sa oduševljenjem pratila.

Budući da su karte za predstavu, ali i za koncert bile besplatne, nije začudila brojnost posjetitelja što je još jedan dokaz da ljudi vole kazalište, međutim realni smo da su cijene ulaznica nerijetko jednostavno luksuz za ovo doba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...