Žene, recite NE nasilju!

Županijska organizacija SDP-a povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, organizira javnu tribinu pod nazivom “Žene recite NE nasilju”. Tribinu, koja će se održati 24. studenog u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, sa početkom u 11 sati, voditi će Renata Sabljar Dračevac.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama  obilježava se 25. studenog, stoga smo odlučili održati ovu tribinu kao podsjetnik na to. Glavni cilj  jest osnažiti žrtvu, upoznati je kako se zaštiti i kome se obratiti. Prvenstveno pozivam mlade djevojke i žene da se odazovu na ovu tribinu. Želja mi je da čuju kako zapravo nasilje počinje, te ih samim time upozoriti da što prije reagiraju jer nasilje neće nestati, samo će se produbljivati. 

Ova hvale vrijedna tribina, prisutne će upoznati i sa vrstama agresije, koje često zanemarujemo. Voditeljica programa nastavlja:

Postoje tri glavna oblika agresije, tri vrste. Prvi je onaj kojega svi znamo, a nazivamo ga impulzivni. To je najčešće unutar obitelji, nasilje nad ženama i djecom. No, problem je u druga dva, njih često ne možemo prepoznati. To je instrumentalna agresija koja je s ciljem i namjerom gdje agresor konstantno vrši nasilje nad istom žrtvom, sa svojom nekom koristi. Uz to, imamo i treći oblik, institucijalna agresija, dakle mobing. Želim da mlade žene sve ovo čuju! Važan je i emocionalni dio koji ću pojasniti. Žrtva mora prepoznati svoje greške u ponašanju i zaustaviti to na vrijeme. Istaknula bi još k tome da je bitan rad sa žrtvom, jer sve udruge i institucije ne mogu pomoći ako se sama osoba ne osvijesti. 

Pozivamo sve mlade djevojke i žene, ali i muškarce da se pridruže ovoj tribini, čuju i sudjeluju, da kažu NE nasilju nad ženama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...