Zmajlović: “Prijete mi!”

Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša, u intervjuu za Hrvatski radio izjavio je da je izložen pritiscima i prijetnjama! Podsjećamo, Zmajlovićeva prethodnica Mirela Holy također je tvrdila da joj se prijeti.

“Činjenica je da postoje veliki interesi i određeni pritisci. No, moj posao je takav, ja sam ga prihvatio kao takvog i znao sam u što ulazim. Nisam se ovdje došao žaliti da mi prijete nego raditi posao”, izjavio je Zmajlović.

Zmajlović nije kazao s kojih mu strana dolaze navodne prijetnje. No, govorio je o mafiji koja, kako kaže, egzistira u svim strukturama gospodarstva.

 

Mafija u gospodarenju otpadom

“Što se tiče, ‘ajmo reći mafije, u svim granama gospodarstva postoje različite anomalije koje se nisu rješavale. Nije moje da sad to istražujem. To je stvar policije i ostalih institucija. Na meni je da postavimo jasna pravila igre”, kaže Zmajlović.

Radi se, naravno, o sustavu gospodarenja otpadom, koji u čitavom svijetu privlači “kontroverzne poduzetnike”. No, Zmajlović kaže da ne treba generalizirati. “Ne bih želio da se govori da su svi koji se bave gospodarenjem otpada mafija”, kaže Zmajlović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...