Žodan: “Očekujemo da za našim postupanjem neće biti i stvarne potrebe”

Prateći sitaciju vezanu uz najavljenu deložaciju obitelji Vukić iz njihove obiteljske kuće u Arbanasima, upitali smo i glasnogovornika PU zadarske, Elisa Žodana, o načinu ali i ovlastima policije koja će sutra, prema najavama, pružiti pomoć pri deložaciji.

Službenici PU zadarske sutra će pružiti svu potrebnu pomoć Općinskom sudu u Zadru pri vršenju deložacije, no točan broj pripadnika nismo uspjeli saznati.

– Policijska uprava zadarska zaprimila je zahtjev za pružanjem pomoći Općinskog suda u Zadru, u tom konkretnom predmetu. Pružanje pomoći, budući da su ispunjeni zakonski uvjeti, je odobreno i policijski službenici Policijske uprave zadarske pružit će traženu pomoć sudu. Dakle ovaj postupak ne provodi policija nego sud, a policijski službenici pružiti će pomoć ako to bude neophodno, rekao nam je Žodan.

Ono što zapravo zanima većinu javnosti, odgovor je na pitanje što ukoliko obitelj Vukić odbije mirno napustiti svoj dom, hoće li djelatnici PU zadarske primijeniti silu, te tko je zapravo zadužen za izdavanje takve naredbe – da se iste prisilno iseli.

Svako pružanje pomoći, pa tako i u ovom slučaju odvija se na temelju prosudbe ovlaštenih tijela policije i plana koji se sačinjava u svakom konkretnom slučaju. Policijska uprava za provođenje ove zadaće odredit će dovoljan broj policijskih službenika da bi ona mogla biti i provedena. Iako je neupitna naša spremnost da izvršimo svoju zakonsku obvezu, očekujemo da za našim postupanjem neće biti i stvarne potrebe, nadodao je.

Sam odgovor na pitanje hoće li policajci sutra prisilno izvesti deveteročlanu obitelj Vukić iz obiteljskog doma, zapravo je pitanje cijele situacije koja će se odvijati sutra u Arbanasima.

 

Antena Zadar bit će na mjestu događaja i prva će izvjesititi u tijeku cijele situacije…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...