Župan ugostio najbolje vinare, uljare te proizvođače sira i pršuta

U Maloj vijećnici Doma županije, župan Stipe Zrilić ugostio je najuspješnije proizvođače poljoprivrednih prehrambenih proizvoda naših krajeva. Cilj je bio istači važnost razvoja i unapređenja poljoprivrede i proizvodnje.

Pokazali smo kako imamo značajne potencijale za razvoj poljoprivrede te da je postignut značajan napredak. Glavna nam je želja što bolji razvoj turističkog sektora, te da se svi vaši proizvodi plasiraju i etabliraju u svim dijelovima Hrvatske, rekao je okupljenima župan Stipe Zrilić.

Zrilić je istaknuo kako Zadarska županija ima značajne potencijale za ekološku proizvodnju a napravljen je i plan eko proizvodnje koji je dio nacionalnih ali i europskih planova.

Kao županija, na različite načine smo pomagali razvoju poljoprivrede i turizma. Upravo su te dvije grane, unatoč krizi, zabilježile porast prihoda i proizvodnje, dodao je Zrilić.

 

 

Nagrađeni vinari, uljari, proizvođači sira i pršuta

Nagrađeni proizvođači vina, koji su na međunarodnim natjecanjima osvojili prestižne nagrade, a sudjelovali su na današnjem skupu su Božo Bačić, koji je osvojio srebrnu medalju za vino Asseria 2011., Šime Škaulj i tvrtka DeGeorgiis koji su odnijeli broncu za Cabarnet Sauvignon 2009. odnosno Syrah Barrique 2009., te nadinski vinar Željko Vrsaljko, čije je vino Nadinska rana na Muvini 2012. odnijela zlatnu medalju.

Od uljara, prisustvovali su Marin Matešić, Ratko Romić, Ivica Vlatković i Roko Žilić čije je djevičansko maslinovo ulje osvojilo titulu najboljeg naše županije, i to na prestižnom natjecanju Flos Olei ove godine.

I Sirana Gligora našla se na popisu uzvanika zato što je ista dobitnik dvaju medalja, zlatne i srebrne na natjecanju Global Cheese Awards.

Pršut pršutane Puntica iz Vinjerca osvojio je šampionsko mjesto na sajmu u Tinjanu, dok je na natjecanju Micro Liquor Spirit Awards, zadarska Maraska osvojila zlatnu medalju za liker u kategoriji okusa, te srebrnu za izgled i pakiranje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...