200-tinjak djece iz Vrsi i Poljica obradova Djed Božićnjak

I ove godine Općina Vrsi, sad već tradicionalno, darivala je one koji se tome najviše vesele, oko 200 djece iz Vrsi i Poljica. Dječje darove početkom prosinca na zadarskom području donosi sveta Luca, u novije vrijeme i sveti Nikola, a krajem mjeseca Mali Isus, uglavnom u liku Djeda Božićnjaka.

U vrškoj školi se tako glavom i dugom bijelom bradom ukazao Djed Božićnjak.

– Dobri djedica, debeljuškast, dugačke bijele brade, obučen u crveno odijelo s crvenom kapom na glavi i punom vrećom darova uz veliki pljesak oduševljenja ušao je kroz vrata kako od čađi ne bi zacrnio bijelu bradu, veselo će načelnica Sandra Vukić.

Prethodno je održana lutkarska predstava “Božićno čudo” profesionalnog kazališta Bumerang iz Splita, u kojoj su jednako uživala djeca i njihovi roditelji. Riječ je predstavi za koju je tekst napisala Dijana Gerić i uglazbio Jakša Matošić-Navigator, a govori o djevojčici Lili koja Božić provodi kod bake na selu. Kako se osjeća usamljeno, svaku večer zamoli Isusa da joj pomogne naći prijatelja. Tako nastane lijepo prijateljstvo Lili i Snjegovića, piše Zadarski list.

Kad je nakon predstave praćen “Zvončićima” stigao Djed Božićnjak s velikom i bogatom naprtnjačom na leđima, dječjoj radosti nije bilo kraja. Zahvalio je na dobrodošlici te oko sebe okupio mališane i počeo im iz svoje bogate i teške naprtnjače dijeliti darove.

Podijelivši sve što je imao, dragi bradati i sijedi dječji ljubimac pozvao je mališane da zajedno zapjevaju, što su oni s užitkom i prihvatili. Poručio im je da i dalje budu jako dobri i obećao posjet dogodine jer on svake godine daruje dobru djecu svijeta.

– Djeco, bez brige, putovat ću svijetom bez obzira na buru, snijeg ili kišu i donijeti vam božićne darove, poručio je Djed Božićnjak.

Svakom djetetu je osobno uručio dar, a nije izostalo ni fotografiranje za uspomenu. Ulogu voditelja i ove godine preuzeo je dobro raspoloženi Ivan Perinić Giovanni te se potrudio da veselo raspoloženje traje cijelo vrijeme.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...