64-bitni Firefox ide dalje

Prošlog mjeseca iz Mozille je stigla obavijest da se prestaje s razvojem 64-bitnog Firefoxa za Windowse (ali ne i za Linux i Mac OS X). Taj je potez, s pravom, naišao na neodobravanje korisnika, ali Mozilla je bila neumoljiva sve do sada.

Sad kažu da će 64-bitni Firefox za Windowse ostaviti na životu, i dalje samo u nightly buildovima (za neupućene, noćni testni buildovi koji ne spadaju čak ni u alfe, odnosno Auroru, a kamoli bete). Međutim, pokušat će otežati život korisnicima ove verzije web-preglednika u nadi da ih otjeraju na 32-bitnu verziju, pa bi se s nekim budućim automatskim updateom 64-bitni Firefox Nightly trebao automatski prebaciti na 32-bitnu verziju, a oni koji će i dalje htjeti koristiti 64-bitnu verziju morat će je ručno downloadati. Također, obustavljaju se testiranje 64-bitne verzije i crash reportovi.

Shvaćamo da Mozilla ima pametnijeg ili “pametnijeg” posla nego razvijati 64-bitnu verziju svog preglednika, poput dodavanja Metro sučelja za 32-bitnu verziju Firefoxa, ali ovakvo otežavanje života korisnicima 64-bitne verzije je ipak nepotrebno.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...