Ako vas NASA ne uvjeri, neće nitko: Ne budite ludi, smak svijeta ne dolazi!

Tobožnji smak svijeta koji bi se trebao dogoditi 21. prosinca mnoge je “katastrofile” natjerao u strah i pripreme za nadolazeću apokalipsu od koje, svi će se razumni složiti, neće biti ništa.

Međutim, problem je nastao jer mnogi su od njih medijsku zaluđenost ovom temom doživjeli krajnje ozbiljno pa su mnogi tako prestali jesti i žive u strahu od nadolazećeg kraja.

 

Ništa od kraja

Zgroženi tom spoznajom, znanstvenici NASA-e poručuju da od sudara s planetima, solarnih oluja i promjene rotacije neće biti ništa jer za to nema jednog jedinog dokaza, a s tim su ciljem izdali i priopćenje pod nazivom: “Iza 2012: Zašto svijet neće stati”.

“Svijet neće nestati u 2012. godini. Planet je preživio više od četiri milijardi godina, a ugledni znanstvenici širom svijeta nisu pronašli ni jedan dokaz da bi se takvo što moglo dogoditi”, tvrde u NASA-i, a osvrnuli su se i na majanski kalendar koji šalje samo jedno poruku: “Završava jedno i počinje drugo razdoblje”.

 

Negativan utjecaj na djecu

David Morrison, astrobiolog iz NASA-e kaže kako su dosad zaprimili brojne poruke mladih ljudi koji su toliko zabrinuti da ne mogu spavati ni jesti, a neki od njih razmišljaju i o suicidu.

“Znanstvenici unutar, ali i izvan NASA-e, prepoznaju da ova prevara ima jedan cilj – preplašiti ljude i odvratiti im pažnju od važnijih stvari koje se tiču znanosti. Ovo bi strašenje u konačnici moglo imati negativan utjecaj na djecu. Ako koristite zdravi razum siguran sam da možete prepoznati laž”, poručuje Morrison.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...