“Beštije” obradovale “Laticu”

Članovi moto kluba „Beštije“ sada već tradicionalno organizirali su danas na blagdan Svete Luce, posjet dječjem vrtiću „Latica“ za djecu sa poteškoćama u razvoju. Sukladno svojim običajima, okupili su se u prostorijama kluba te krenuli prema vrtiću. Kako navodi predsjednik kluba, Alen Vimer, u ova teška vremena djeca su zaista jedina radost koja nas svih ispunjava. Njihov smijeh i zadovoljstvo malim stvarima, njihova sreća i zahvalnost nama su drugima neizmjeran dar.

– Htjeli smo kod osnivanja kluba ne samo svoje zadovoljstvo ispuniti, već približiti tu subkulturu i ostalim “normalnim” ljudima. Svi bajkere gledaju sa predraudama oduvijek, opasni momci u crnom. Tražili smo gdje bi smo se mogli uključiti i tako smo došli na ideju za darivanje djece s posebnim potrebam dječijeg vrtića Latica, kontaktirali ravnteljicu i tako je krenulo i ostalo. imali smo veliki strah kod prvog dolaska jer nismo znali kako će djeca reagirati. pokayalo se da su djeca najiskrenija i tu smo probili led. Prvi je put blagdan Svete Luce bio slučajno dan kada smo startali sa ovom sada već tradicijom. I tako je ostlo do danas da je Sveta Luca ostala zaokružena za Beštije, rekao je predsjednik kluba Alen Vimer.

Ovakvih bi pothvata trebalo biti u puno većoj mjeri, i ne samo u blagdansko vrijeme već i na „obične“ dane. Naročito se to odnosi na akcije usmjerene za djecu koja su ostavljena, imaju zdravstvenih poteškoća u bilo kojem pogledu ili su njihove obitelji siromašne. Djeca su naša budućnost i sve ovisi o tome kako se prema njima odnosimo.

Upitali smo predsjednika čime se još bave Beštije u ovo doba darivanja, ali i inače

– Sudjelujemo gdje god nas pozovu, nastojimo i želimo se uključiti u što više sličnih humanitarnih akcija. Redovito darujemo krv u vlastitioj organizaciji. Nedavno smo sudjelovali u gradnji kuće u Karinu. 

Pjesma, smjeh, fotkanje na motorima i u konačnici darivanje djece uistinu je bio vrlo lijep i dirljiv prizor ispred dječijeg vrtića Latica. Beštije su još jednom pokazale da ispod grube vanjštine stoji meko srce.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...