Bez rješavanja problema mladih Hrvatsku očekuju masovni prosvjedi

U HSS-ovim prostorijama u Medulićevoj ulici unatoč lošem vremenu skupilo se petnaestak mladih HSS-ovaca, koji su izabrali svoje vodstvo. Na osnivačkoj skupštini Organizacije mladih HSS-a Zadarske županije za predsjednika je izabran Igor Gvozden. Za potpredsjednike su izabrani Marko Stošić i Ana Barić, za tajnika Hrvoje Čirjak dok je Ivan Brala izabran za blagajnika.

Predsjednik Igor Gvozden istaknuo je kako mu je izbor, ali i samo bavljenje politikom bila nepojmljiva misao unatrag godinu dana:

– Koliko god mi bježali od politike ona je dio nas i bavi se s nama. Mnogi su se od nas pokušavali držati dalje od nje, ali ona ima preveliki utjecaj na naš život, ona nam određuje sve segmente života. Određuje nam našu neovisnost o roditeljima, naše zaposlenje i sl. Nezaposlenost mladih je svakim danom sve veća. Hrvatska je po tom pitanju na neslavnom trećem mjestu u Europi, iza Grčke i Španjolske. Vjerujem da i Hrvatsku očekuju masovni prosvjedi i izlasci na ulice ukoliko se stvari ne počnu mijenjati, a to ne može dobro završiti niti za jednu zemlju, niti za jednu Vladu. Podržavam svaki pokušaj zapošljavanja mladih no taj se problem mora riješiti, on ne može ostati na pokušajima rješavanja. Osnivanjem Organizacije mladih HSS-a Županijske organizacije Zadar konačno ćemo moći u naš rad uključiti ljude iz različitih udruga, institucija i sl. te pridonijeti uspješnom zajedničkom djelovanju za dobrobit mladih u našoj županiji. Razgovarat ćemo o problemima koji nas muče, o projektima koje treba pokrenuti i ostvariti. Nadam se kako će uskoro zaživjeti i Savjet mladih Zadarske županije te da će biti aktivniji i progresivniji nego što je bio do sada. Naime, ako sami ne dignemo glas za sebe to nitko neće učiniti umjesto nas, zaključio je Gvozden.

Irena Devčić Buzov, potpredsjednica ŽO HSS-a Zadarske županije istaknula je zadovoljstvo kako se nakon napora, puno uloženog truda i vremena uspjelo skupiti dobre i kvalitetne mlade ljude koji čine Organizaciju mladih HSS-a:

– Nije bitna samo forma već i kvaliteta, te zbog toga je čin osnivanja trajao duže, no željeli smo da on ne bude «pro forma» već kako treba, s ljudima koji imaju želje i volje raditi i doprinositi svojim djelovanjem kako gradu Zadru tako i Zadarskoj županiji, istaknula je Devčić Buzov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...