Borit ćemo se da Zadar postane regionalno središte!

Proslava 23. obljetnice utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice okupila je brojne HDZ-ovce u Kazalištu lutaka Zadar. Uoči domjenka prisutnima su se obratili: gradonačelnik Zvonimir Vrančić, gradski pročelnik Radovan Dunatov, potpredsjednik HDZ-a Božidar Kalmeta i akademik Željko Reiner, potpredsjednik Hrvatskog sabora, izaslanik predsjednika stranke Tomislava Karamarka.

Gradonačelnik Vrančić iskoristio je svečanost kako bi podsjetio na vrijedne investicije i projekte koje je realizirala aktualna lokalna vlast. Ujedno je istaknuo da je HDZ osmislio i budućnost ovog grada, a borit će se, kako je rekao “do zadnje kapi krvi da Zadar postane regionalno središte”.

– HDZ će i dalje garantirati odgovoran i pošten rad. Osmislili smo gospodarski Život Zadra, razvoj zračne luke i luke Gaženica, gradnju novih hotela s kongresnim sadržajima. Uvažavat će se izvrsnost, sposobnost i znanje, naručito mladih ljudi, poručio je Vrančić.

Božidar Kalmeta naglasio je da “HDZ zna što napraviti kada je u pitanju nezaposlenost” dodavši da će se problem 10 tisuća nezaposlenih na našem području riješiti za nekoliko godina kroz razvoj gospodarskih zona i luke Gaženica.

– Samo lučko-industrijska zona Gaženica će zaposliti tisuću ljudi.Obljetnica HDZ-a, Božidar Kalmeta (Foto: Žeminea Čotrić / Antena Zadar) Luke Venecija, Barcelona, Antolija, žele da Zadar postane luka ukrcaja njihovim brodovima. Nije ni slučajno da je Ryanair odabrao Zadar za svoje sjedište. Zadar će postati Monte Carlo Jadrana. Radit ćemo na obnovljivim izvorima energije. Već se vrte vjetroelektrane. Poticat ćemo otvaranje novih studija: robotike, poljoprivrede, marikulture, kazao je Kalmeta.

Pohvalio se visokom pripremljenosti projekata za Europsku uniju dodavši da je “300 milijuna EUR projekata spremno za kandidiranje za EU fondove”.

Željko Reiner započeo je svoj govor riječima “HDZ i Zadar su jedno, jedna odlična priča koja govori kako obraniti jedan grad i razviti ga do neslućenih razmjera”. Osvrnuo je na aktualnu državnu vlast:

– Svakodnevno se neuspjesi opravdavaju krizom, ali ona je Hrvatsku zahvatila još 2009.  godine, a živjelo se neusporedivo bolje nego danas. Potezi državne vlasti su duboko antisocijalni. Sustavno uništava intelektualce, nastavnike, zdravstvene djelatnike, obrtnike. Srednji sloj nestaje!  Svaki dan imamo novih tisuću nezaposlenih, rekao je Reiner.

Dopredsjednik Hrvatskog sabora izrazio je zadovoljstvo što se “usprkos lošoj vlasti na državnoj razini, nešto može napraviti, a Zadar to dokazuje”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...