Bozanić se obrušio na vlast najžešće dosad: ‘Njihovi potezi dovode do nesreće’

Nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić uputio je dosad najžešću kritiku vlasti u svojoj božićnoj poruci. Kardinal upozorava da će potezi ove vlasti dovesti do razaranja čovjeka i nesreće za Hrvatsku.

 – Svatko tko snosi odgovornost za druge, a posebno za narod, ne može se skrivati iza površinskih slogana koji zvuče privlačno, a zapravo su samo jeka praznine. I politička vlast koja zanemarujući temeljne antropološke istine pokušava riješiti društvene probleme, nužno će prouzročiti razaranje čovjeka i nesreću za Hrvatsku, poručio je kardinal Josip Bozanić u svojoj poruci.

 – Posebno je bilo bolno za kulture i civilizacije nametanje protuljudskih tumačenja koja su postala političke diktature i ideološki totalitarizmi. A oni su redovito bili provlačeni kroz odgojni i obrazovni sustav nekog društva, preodgajajući djecu i mlade, zabranjujući slobodu izbora i ne dopuštajući iskrenost i poštenje u iznošenju argumenata, kako znanstvenih, tako i onih koji pripadaju drugim izvorima i drukčijoj vrsti spoznaje, sadržanih u religiji i kulturi, najčešće izražavanih umjetnošću, rekao je, između ostalog, kardinal Bozanić u božićnoj poruci.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...