Bralić: “‘Sritan čovik’ idealan je poklon za sve ljubitelje Intrade”

Jedna od  trenutno najpopularnijih klapa u Hrvata je definitivno klapa Intrade predvođena baritonom Tomislavom Bralićem. Klapa djeluje od 1985. godine, a ponosi se brojnim nagradama i priznanjima, te nastupima diljem zemlje i inozemstva (Austrija, Belgija,Švicarska, Češka…). U prodaji je friško izdani album pod nazivom „Sritan čovik“, pa smo tom prigodom porazgovarali sa solistom klape Tomislavom Bralićem.

 

Kako je proteklo snimanje albuma?

– Već smo duže vrijeme u studiju, snimali smo dio po dio, tako da nas samo snimanje nije baš umorilo. Atmosfera na snimanju je bila izvrsna, svi članovi klape su odlični pjevači i ljudi, tako da nam je snimanje proteklo u ugodnom tonu.

 

Što obožavatelji mogu očekivati od novog albuma?

– Mogu očekivati 11 lijepih pjesama, 11 zanimljivih priča, među kojima bih izdvojio javnosti već poznate „Nisan te sriće“, „Zašto uvik pivam“ i duet s Oliverom Dragojevićem „Škrinja jubavi“.

Osim s Oliverom, duet smo napravili i s Lidijom Bačić („Pisma nas je vezala“), te s grupom Viva („Živim za svaki dan“).

Na albumu smo surađivali s uspješnom autorskom ekipom na čelu s Ivicom Badurinom, Davorom Juragom, Antom Sikirićem, Jokom Bogavčićem i Duškom Rapotecom – Utom.  Naravno, valja spomenuti i aranžera Remija Kazinotija koji je obavio odličan posao na albumu.

Album je izašao u božićno vrijeme, te je kao takav idealan poklon za sve one koje vole klapsko pjevanje i klapu Intrade.

 

Kakvi su planovi klape u bližoj budućnosti?

– Očekuje nas dosta nastupa, za Božić smo u Arsenalu, Novu Godinu dočekujemo u Dubrovniku, a tijekom sljedećih mjeseci nas očekuju i nastupi u inozemstvu, prvenstveno u Austriji i SAD-u. No prvo ćemo se u siječnju dobro odmoriti i napuniti baterije za daljnje aktivnosti.. Česti nastupi zaista umore i zasite čovjeka, valja malo odmoriti i zaželiti se pisme. No ne planiramo dugo mirovati, i u 2013. ćemo biti aktivni kao i do sada.

 

Planirate li možda u skoroj budućnosti nastupati na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu?

– Trenutno smo se malo odmaknuli od tradicionalnog klapskog pjevanja, takva su vremena, ljudima se danas više sviđa komercijalnija klapska glazba. No, nikako nismo zaboravili pjevati acapella, na svakom našem koncertu otpjevamo bar dvije acapella pjesme. Acapella pjevanje, a time i Omiški festival predstavljaju naše početke i lijepe uspomene kojih ćemo se uvijek sjećati. Još uvijek možemo i znamo pjevati, ali ne možemo sa sigurnošću reći hoćemo li ponovno nastupati na festivalu. No nikad ne reci nikad.

 

Za kraj, poruka za obožavatelje klape?

– Što da kažem, ako ste slučajno tužni, upalite naš cd „Sritan čovik“, i jamčim vam da će vas oraspoložiti za tren. Sretan Božć i uspješna Nova 2013. svim ljudima dobre volje od Tomislava i klape Intrade.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...