Čačić će kaznu odslužiti u Hrvatskoj

Mađarsko ministarstvo pravosuđa prihvatilo je zahtjev Radimira Čačića da u Hrvatskoj izdržava 11-mjesečnu kaznu zatvora zbog prometne nesreće što ju je prouzročio u Mađarskoj.

Hrvatski sud sada treba mađarsku presudu uvesti u hrvatski pravni sustav – odnosno donijeti novu presudu na temelju činjeničnog stanja utvrđenog tijekom procesa u Mađarskoj. Ta kazna ne može biti viša od postojeće, ali kakva god ona bila, u konačnici je mora potvrditi mađarski ministar pravosuđa.

Pomoćnik ministra pravosuđa za EU i međunarodne odnose Gordan Markotić izjavio je za HTV kako se cijeli spis kompletira u Ministarstvu pravosuđa i bit će dostavljen nadležnom sudu. Nadležni sud će provesti taj postupak priznavanja inozemne sudske odluke.

Čačić je u siječnju 2010. na autocesti Nagykanizsa – Budimpešta svojim Chryslerom 300C naletio na Škodu Fabiju koju je vozila Katalin Liptak. Od posljedica nesreće smrtno su stradali njezina 81-godišnja majka Imrene Antal i 60-godišnji suprug Gyorgy Liptak. Nesreću je u Škodi preživjela Zoltanne Hitter.

Za tu nesreću Čačić je pravomoćno osuđen u mađarskom Kaposvaru u studenome. Dosuđena mu je kazna od godinu dana i deset mjeseci zatvora. Polovinu kazne morat će provesti u zatvoru, a polovina mu ostaje kao uvjetna kazna. Čačić na odsluženje kazne mora ići u roku od dva mjeseca od presude.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...