Čačić: “Prioritet je stabilizacija kluba u financijskom i igračkom smislu!”

Danas su u press centru dvorane Krešimir Ćosić predstavljeni novi direktor KK Zadar Marino Čačić i američki bek šuter Jordan Burgason. Predstavljanje je otvorio novoizabrani direktor najavivši prve poteze kojima se želi dodatno stabilizirati klub. „Glavni problem predstavljaju financije, odnosno neriješena dugovanja kluba. Ubuduće će se klub voditi sljedećim principom: koliko novaca ima, toliko se smije potrošiti. No naravno, neće se ići do limita budžeta, već će klub neko vrijeme živjeti ispod svojih financijskih mogućnosti“, najavio je Čačić.

U okviru financijskog stabiliziranja kluba veliku bi ulogu trebali odigrati sponzori. Osim toga, Čačić je naglasio važnost sistematizacije radnih mjesta u klubu, te smanjenja fiksnih troškova. Uz to valja naglasiti težnju stabilizacije kluba u financijskom i igračkom smislu te ostanka u ABA ligi.

Potom se okupljenima obratio Jordan Burgason:“ Drago mi je što sam stigao u Zadar. Grad je predivan, nisam još vidio ovakav krajolik, more, planine… Zaista sam oduševljen. Suigrači su me dobro primili, već smo odradili par treninga zajedno. Lijepo je imati par sunarodnjaka (op. a Travis i Allen) koji su me uputili u sve i koji mi pomažu da se što brže prilagodim.

Ovdje se igra drugačije nego u SAD-u, čak i visoki igrači šutiraju s distance, što je za mene novost. Inače sam po vokaciji bek šuter, a specijalnost mi je šut za tri. Vrlo sam uzbuđen i jedva čekam zaigrati.“

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...